Plichtmatige zege van Kadoelen op hekkensluiter PSZ

Onderin de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen gedaan wat het moest doen: winnen van rode lantaarndrager PSZ. De hekkensluiter werd met 0-4 verslagen door de ploeg van Marc Onsia, die door de tweede zege op rij zelfs boven de nacompetitiestreep is gekomen.

In Zaandam ontbraken Patrick Pigge (familie-omstandigheden), Sergio Vlijter (schorsing) en clubtopscorer Mitch van Ankeren (disciplinair geschorst), maar zonder die drie vaste krachten lukte het de Amsterdammers ook wel om PSZ te verslaan. Die ploeg pakte pas één punt en is zo goed als gedegradeerd. Het enige wapenfeit van de thuisploeg was in de tiende minuut. Darnell Brunswijk ging onder de bal door, waarna Muwali Babel recht op doelman Mike Oudshoorn. In de fase hiervoor had Kadoelen al op voorsprong moeten staan. Het vizier van Landry Monni, Jimmy Outhuijze en gelegenheidsspits Mitchell de Vries stond nog niet op scherp.

Na twintig minuten werd de score wel geopend. Op aangeven van Outhuijze brak Monni de ban. Hierna was het wachten op de 0-2. Deze kwam ietwat gelukkig uit de lucht vallen. Nadat de Zaanse defensie een indraaiende bal van Outhuijze niet helemaal wegkreeg, nam Udo San A Jong deze in één keer op zijn pantoffel en zijn kogel verdween onhoudbaar achter de 49-jarige doelman Hendrik-Jan de Vries.

Dit zou het startsein moeten zijn om hard uit te halen, maar onzorgvuldigheid slop in de ploeg van Onsia. Op slag van rust werd de score nog naar 0-3 getild. Met zijn buitenkant schoot De Vries over de grond raak. In de tweede helft was het niveau erbarmelijk en bij vlagen van een zeer bedenkelijk niveau. PSZ zakte volledig terug en kon niet meer, terwijl Kadoelen er niet in slaagde om genoeg tempo te ontwikkelen en het de thuisploeg zo moeilijk te maken. Op die manier bloedde de wedstrijd dood.

Pas vijf minuten voor tijd werd de eindstand op 0-4 bepaald. Dat het zo lang wachten was op een treffer, lag aan het onrustige spel van de Amsterdammers. Kans na kans werd verprutst of er werden verkeerde keuzes gemaakt. Uit een voorzet van Monni pikte Sharif Williams zijn doelpunt mee. Kadoelen vergat echt aan het doelsaldo te werken, maar klom wel naar de veilige elfde plek.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto: Rikus de Lange