Politie verbiedt bekerduel aan de Schellingwouderdijk

Het duel in de tweede ronde van de KNVB beker tussen De Dijk en Ajax zal op woensdag 25 oktober in ieder geval niet gespeeld gaan worden aan de Schellingwouderdijk, de thuishaven van De Dijk. Dat is de uitkomst van het overleg dat de het bestuur van De Dijk gisteravond (maandag) had met de politie.

De veiligheid rondom de Schellingwouderdijk kan door de politie niet worden gegarandeerd; daarom werd het duel aan de Schellingwouderdijk verboden. Voorzitter Ton Langelaar: “Het is erg jammer, maar ik kan het standpunt van de politie wel begrijpen. Het is niet verantwoord.”

foto HAV

Zowel het bestuur als de spelers vinden het jammer dat het duel niet op het eigen veld gespeeld kan worden. Ook Ajax-trainer Marcel Keizer liet al eerder weten dat het de charme van het bekertoernooi is om op het veld van de amateurclub te spelen. Dat zit er dus niet in.

Waar het duel nu wel gespeeld zal worden, is nog niet duidelijk. Langelaar: “Er zijn nu twee opties die we onderzoeken. De eerste is het Olympisch Stadion en de tweede mogelijkheid is het stadion van FC Volendam. De komende dagen gaan we met beide partijen om de tafel. We hopen vrijdag met een definitieve locatie te komen.”

Foto’s Het Amsterdamsche Voetbal

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)