Home / Algemeen / Prachtgoal Ronday helpt HBOK met veel geluk voorbij BOL
Foto: Rikus de Lange | HBOK won 8 oktober nog van BOL, maar moet hopen op een slippertje van de concurrent.

Prachtgoal Ronday helpt HBOK met veel geluk voorbij BOL

HBOK heeft een zeer belangrijke zege geboekt in de top van de zaterdag tweede klasse A. Een doelpunt van Kid Ronday bleek genoeg voor de Zunderdorpers om BOL met een 1-0 nederlaag naar huis te sturen en de ploeg uit Broek op Langedijk van de eerste plek te stoten.

Winnend keuzeheer Marc Onsia was lovend over de tegenstander. “Wat een goede ploeg zeg. Snel combinatiespel met vaak één keer raken. Vooral na rust was BOL heer en meester en wij stonden er echt van te kijken”, aldus Onsia die zijn ploeg desondanks wel de drie punten binnen zag harken en dat via een prachtige treffer voor rust van Ronday. “Een fantastische goal van Kid. Hij kreeg de bal achter hem, maar kopte hem vanuit een onmogelijke positie binnen.”

20161008-hbok-bol-1

Voor dit doelpunt kwam HBOK in een gelijkwaardige eerste helft meerdere keren enorm goed weg. Paal en lat zaten bij pogingen van Dennis Rijs en Koen Tros het geluk van BOL in de weg. De treffer van Ronday kwam eigenlijk letterlijk en figuurlijk uit de lucht vallen. Met de 1-0 voorsprong bereikte HBOK de rust.

In de eerste minuut na de pauze zwijnde HBOK opnieuw. BOL faalde in een één-op-één situatie met Robin Thiel en kreeg hierna nog een aantal kansen om langszij te komen. De goden waren HBOK echter goed gezind en het bleef overeind. “BOL speelde ons met name na rust echt zoek en die spits hun nummer negen maakte veel indruk op mij. Wat een kanjer is dat!”

20161008-hbok-bol-3

Gedurende de tweede helft nam BOL meer risico en gooiden de gasten het nog meer op de aanval. “Zij gingen met een extra spits spelen. Dat vond ik geen handige zet vanuit hun kant, want het werd druk bij hun voorin en ze liepen elkaar zo toch een beetje in de weg”, beschrijft Onsia.

In het slot ontstond er bij BOL achterin meer ruimte en kreeg HBOK zowaar nog een aantal kansen. Robin Schaaf raakte de lat, Stijn Wiedemeijer kopte voorlangs en Ronday was niet scherp nadat hij de BOL-doelman had gepasseerd. “Hier hadden we de 2-0 moeten maken, maar dat gebeurt niet. We hadden het kunnen beslissen. Op dit soort momenten moeten we volwassener worden.”

20161008-hbok-bol-2

De 1-0 voorsprong van HBOK bleef wel in stand. Door de zege zijn de witgroenen gedeeld koploper in 2A met ZOB dat op visite bij DVVA met maar liefst 0-4 won. HBOK heeft uitzicht op een eventuele eerste periode, maar volgens Onsia wordt dit een lastige opgave. “ZOB heeft al een beter doelsaldo en moet in de resterende duels het opnemen tegen mindere ploegen als Hellas Sport en Opperdoes. Vorige week bij OSV hebben we beste papieren voor de periode laten liggen. Maar ik zeg altijd: de worsten hangen bij de finish.”

Daar doelt de oefenmeester natuurlijk op het kampioenschap in deze klasse. Tegen de ’titelconcurrentie’ heeft HBOK tot nu toe de volle buit gepakt. “We hebben negen punten gehaald in de duels tegen ZOB, WV-HEDW en BOL. Laat deze ploegen maar punten tegen elkaar afpakken, dan komen wij vanzelf boven drijven!”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse A.

Verslag Justin Crombeen
Foto’s: Rikus de Lange

Send this to a friend