Prachtig debuut Buiksloot in derde klasse

Het gepromoveerde Buiksloot heeft in de zaterdag derde klasse A het seizoen op prachtige wijze geopend. In Den Helder tegen HCSC boekte de ploeg van Remco van Twiller een zwaar bevochten 3-4 zege.

HCSC, de ploeg van Pascal Hamers liepen de Amsterdammers in de openingsfase totaal onder de voet wat in de derde minuut al resulteerde in de 1-0 door Tim Kuurman na een afgemeten voorzet van Mario Post. HCSC ging door en wilde het duel snel beslissen maar met de nodige moeite bleef de achterhoede van Buiksloot overeind.

Na iets meer dan een kwartier ging de Helderse stormloop liggen, kwamen de gasten steeds meer in de wedstrijd en kreeg het twee goede kansen op de gelijkmaker. Moamar Heerenveen werd gelanceerd door Moussa Hashemi, maar vond doelman Mike Janki op zijn weg. Niet veel later kwam Khalil El Maghnaoui in kansrijke positie maar zijn schot miste precisie en verdween naast. Na 25 minuten was het wel raak toen Heerenveen de 1-1 aantekende nadat Janki een schot van Sergay Gemin niet goed verwerkte. Deze gelijkmaker gaf Buiksloot vertrouwen en zorgde voor een ommekeer in de wedstrijd.

Tien minuten voor rust namen de gasten brutaal de leiding en dit keer was het Gemin zelf die met wat geluk een afgemeten voorzet van El Maghnaoui tot treffer promoveerde (1-2).

Na rust begon HCSC, net als in  de eerste helft, veel scherper dan Buiksloot en wederom resulteerde dit in een snelle treffer. Encho Margaritha stuurde Jordi Nuijens de diepte in waarna de laatste liet de invallende doelman Oguzhan Dönmez kanloos en de 2-2 op het scorebord zette. Dit bleek voor Buiksloot een wake-up call want binnen acht minuten na de gelijkmaker liepen de Amsterdammers uit naar 2-4. Gemin scoorde zijn tweede treffer van deze wedstrijd nadat Janki een kopbal van Nick Koch niet onder controle kreeg en kort daarna was het Heerenveen die na weer een uitstekende dieptepass van El Maghnaoui zijn directe tegenstander te snel af was en van dichtbij niet faalde (2-4).

Trainer Pascal Hamers van HCSC moet iets doen en bracht twee extra aanvallers in wat het overwicht weer deed kantelen naar de ploeg uit Den Helder. Steeds vaker werd Buiksloot doelman Dönmez getest maar de Buiksloter bleven dreigende op de counter. De aanvallende intenties van HCSC werden beloond en wat er al een beetje zat aan te komen gebeurde ook een kwartier voor tijd. De ingevallen Nevil Provily scoorde de 3-4 en bracht de spanning weer helemaal terug in de wedstrijd.

De thuisploeg knokte voor wat het waard was en gaven daardoor steeds meer ruimte weg. De moegestreden Buiksloters konden hier echter niet meer van profiteren en dreigde de zege alsnog weg te geven. Uit de allerlaatste grote kans had Nour Aldin Koulin Buiksloot weer op een marge van twee doelpunten moeten zetten, maar vanaf zestien meter schoof hij de bal naast het door Janki verlaten doel. Diep in blessuretijd zocht HCSC nog een keer de aanval en werd na een scrimmage de bal hard op doel geschoten maar met een katachtige reactie ranselde Dönmez  de bal uit zijn doel.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag derde klass B

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)