Foto Tom Poederbach | Tegen Geinoord kan AFC de volgende stap zetten naar het kampioenschap.

Prachtige comeback zorgt voor overwinning AFC bij Geinoord

AFC heeft in de zaterdag eerste klasse A door een uitstekende tweede helft drie punten overgehouden aan het uitduel met Geinoord. De ploeg van Benno Nihom stond bij rust met 2-0 achter, maar herstelde zich knap in het tweede bedrijf en won uiteindelijk met 2-5.

De Amsterdammers kwamen in Nieuwegein erg matig uit de startblokken. “Ik weet niet wat het was, maar we speelden erg slecht in de eerste helft,” vertelt Nihom. Er was geen strijd en zij kregen na vijf minuten al twee goede kansen. Vervolgens bleef het lang 0-0 maar in de laatste vijf minuten voor rust maakte Geinoord er twee. Toch mochten wij van geluk spreken dat het bij rust geen 5-0 stond.”

geinoord-afc-slide

In de rust gaf de coach zijn spelers mee dat er in de tweede helft toch echt meer strijd moest worden geleverd. AFC kwam tien minuten na rust met een man meer te staan toen Geinoord wegens natrappen een rode kaart kreeg. Nihom: “Dat hielp ons natuurlijk ook wel een beetje in de wedstrijd. Toch hebben we het daarna erg goed opgepakt door overal op het veld een man meer te creëren waardoor we aan het voetballen kwamen.”

In een tijdsbestek van tien minuten kantelde de wedstrijd volledig. Pepijn Veerman zorgde drie minuten na de rode kaart voor de aansluitingstreffer door een indirecte vrije trap in de zestien meter tegen de touwen te schieten. Vlak daarna was het opnieuw Veerman die met een benutte penalty de stand op gelijke hoogte bracht. AFC bleef doorgaan en ruim twintig minuten voor tijd kwam het zelfs op voorsprong door een treffer van Wessel Westerhof.

geinoord-afc1

AFC kwam vervolgens niet meer in de problemen en de ploeg liep door treffers van Mauritsio Helstone en Tommy Dekkers nog uit naar 2-5. “Er knakte bij Geinoord na de 2-3 natuurlijk ook wel iets. Wij hebben de wedstrijd daarna volwassen uitgespeeld en zijn ook niet meer in de problemen gekomen.”

geinoord-afc3

Door de overwinning steeg AFC naar een keurige vijfde plaats op de ranglijst. “Al met al hebben we vandaag wel verdiend gewonnen. We zullen in ieder geval elke wedstrijd alles moeten geven om goede resultaten te blijven boeken. Gelukkig hebben we dat vandaag in de tweede helft gedaan en staan we nu op een mooie vijfde plaats.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag eerste klasse A.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
AFC