Preview speelronde 16: nu wel een volledig programma?

Sommige clubs zijn de tweede seizoenshelft nog niet in actie gekomen. Het winterse weer zorgde voor een hoop afgelastingen, maar de voorspellingen voor dit weekend zijn goed. Dus kan er eindelijk weer gevoetbald worden. Speelronde 16 staat op het programma.

Een duel tussen de nummer één en twee van vorig seizoen in de zondag Topklasse, ziet er dit jaar heel anders uit. AFC vecht tegen degradatie en kan een stunt tegen VVSB op eigen veld goed gebruiken. Op zaterdag wacht Ajax wacht lange reis naar Zeeland voor de wedstrijd tegen Hoek. De Zeeuwen staan met een wedstrijd meer gespeeld slechts twee punten boven de Amsterdammers.

In de zaterdag eerste klasse B zijn Swift en HBOK sinds de jaarwisseling nog niet in actie gekomen in de competitie. Voor de Amsterdammers wacht de uitwedstrijd bij Haaglandia uit Rijswijk, terwijl HBOK tegen ARC hele goede zaken kan doen in de strijd om lijfsbehoud. In Alphen aan den Rijn werd eerder dit seizoen al gewonnen en bij winst in Zunderdorp gaat HBOK over ARC heen in de stand.

Eerder dit seizoen won DVVA met 1-2 bij WV-HEDW. Foto: Jan Vonk.
Eerder dit seizoen won DVVA met 1-2 bij WV-HEDW. Foto: Jan Vonk.

De topper in de tweede klasse A gaat tussen DVVA en koploper WV-HEDW, een weerzien tussen Sjaak Tersteeg en Martin Steenvoorden. Achtervolger AMVJ zal thuis tegen laagvlieger Hellas Sport proberen de druk op te voeren. Daarnaast gaan Beursbengels en AFC op bezoek bij respectievelijk Jong Holland en Castricum. Voor Overbos staat een regioderby tegen hekkensluiter Amstelveen op het programma.

FC Almere had het voor de winterstop lastig in de tweede klasse B en behaalde uit de laatste vijf wedstrijden slechts één punt. Zaterdag gaat de ploeg van Maurice Ligeon op bezoek bij CSW. Ook voor FC Aalsmeer staat een uitwedstrijd op het programma tegen Elinkwijk. Waterwijk probeert in de derde klasse C tegen DESTO de achtervolging in te zetten op koploper DHSC, met twee wedstrijden minder gespeeld.

De Dijk wil zondag revanche nemen op de 4-0 nederlaag in Den Haag, begin dit seizoen. Foto: Quick.
De Dijk wil zondag revanche nemen op de 4-0 nederlaag in Den Haag, begin dit seizoen. Foto: Quick.

Voor zondag Hoofdklasser De Dijk nadert de periodetitel. Vorige week werd concurrent Magreb ’90 verslagen, waarmee de Amsterdammers het in eigen hand hebben. OFC kan de regiogenoot een handje helpen door dit weekend zelf van de Utrechters te winnen. Voor De Dijk komt zondag het Haagse Quick naar Schellingwoude, een duel tussen de nummers drie en vier. Met een overwinning kan de druk op koploper Chabab worden opgevoerd, dat met twee punten voorsprong en een wedstrijd minder gespeeld op bezoek gaat bij Hollandia in Hoorn. JOS/Watergraafsmeer gaat naar Rijswijk voor het duel tegen de puntloze hekkensluiter Haaglandia, dat de laatste zeven wedstrijden liefst 38 tegendoelpunten kreeg.

De wedstrijd van de week tussen DCG en Pancratius werd vorige week afgelast, waardoor DCG met vier punten voorsprong nog altijd aan de leiding gaat in de zondag tweede klasse B. Beide ploegen treffen zondag een subtopper: Pancratius ontvangt NVC en DCG gaat op bezoek bij FC Weesp. Daarnaast staan er met Buiksloot-Hoofddorp en Legmeervogels-Abcoude nog twee regioderby’s op het programma. Nummer vijf Zeeburgia kan bij winst over Quick 1890 heen, dat nu derde staat.

In september bleven DCG en FC Weesp steken op een 2-2 gelijkspel. Foto: Jeroen de Kock.
In september bleven DCG en FC Weesp steken op een 2-2 gelijkspel. Foto: Jeroen de Kock.

Maandag werd bekend dat Maceo Rigters onreglementair heeft meegespeeld bij ZSGO/WMS en daardoor vijf wedstrijden ongeldig zijn verklaard. Door die uitspraak van de KNVB is de stand in de zondag derde klasse C behoorlijk aangepast. Zo is AGB nu koploper en staat ZSGO/WMS zesde. De ploeg van Rob Rijnink gaat dit weekend op bezoek bij Schoten, terwijl AGB DSOV ontvangt. AGB-trainer Senel Cebar hield er rekening mee dat zijn ploeg was afgehaakt in de titelstrijd, maar die is nu opeens weer helemaal open.

In de zondag vierde klasse F is de titelstrijd al het hele seizoen open. Koploper Sporting Martinus heeft een voorsprong van drie punten op achtervolger Ouderkerk. Voor de Martinianen wacht de Amstelveense derby tegen NFC, terwijl Ouderkerk naar Driemond gaat voor de wedstrijd tegen Geinburgia. Diemen en Fortius – nummers drie en vier op slechts vier punten achter Martinus – gaan op bezoek bij respectievelijk Ankaraspor en Zuidoost United.