Preview speelronde 22: de spanning stijgt

Na alle inhaalwedstrijden van afgelopen zaterdag en maandag wordt er komend weekeinde weer een volledig programma afgewerkt. In de meeste competities is het aantal gespeelde wedstrijden inmiddels gelijkgetrokken. Vallen er dit weekend beslissingen? In deze preview pikken wij voor u de belangrijkste wedstrijden eruit.

In de Topklasse Zaterdag schoot Ajax vorige week weinig op met het 2-2 gelijkspel bij naaste concurrent ONS BOSO Sneek. De kans is klein dat Ajax de degradatie nog kan ontlopen. Tegen hoogvlieger GVVV zal er absoluut gewonnen moeten worden om nog een sprankje hoop te houden.

Foto Tom Poederbach: Daan Sutorius scoort voor AFC.

Voor Zondag Topklasser AFC ziet het er wat dat betreft een stuk beter uit. Dit weekend moet het op bezoek bij HSC’21. AFC wil graag van de nacompetitieplek af en heeft zeker nog twee overwinningen nodig om zich definitief veilig te spelen. AFC kan aan de bak want eerder dit seizoen verloor het op eigen veld met 0-1 van HSC.

In de Zondag Hoofdklasse komt de Dijk dit weekend niet in actie. De overige Amsterdamse ploegen (Chabab, OFC en Jos Watergraafsmeer) zijn zo goed als uitgespeeld.

In Zaterdag 1B is Swift nog steeds verwikkeld in de strijd op het kampioenschap. De ploeg van Kees Oostermeijer staat bovenaan met een puntje voorsprong op Sportlust.
Swift slaagde er 2 weken geleden in om Deltasport van zich af te schudden, in een directe confrontatie werd er met 3-1 gewonnen. Aankomende zaterdag krijgt het bezoek van middenmoter Valken’68. Degradatiekandidaat HBOK greep vorige week de laatste strohalm door met 1-0 te winnen van Nootdorp. Het zal in den Haag tegen nummer drie Haaglandia minimaal een punt willen pakken.

hbok nootdorp 1

In de Zaterdag tweede klasse A lijkt WV-HEDW op weg naar de titel. Dit weekend gaat het op bezoek bij het tegen degradatie vechtende Hellas Sport. WV-HEDW weet dat een kat in het nauw rare sprongen kan maken. Achtervolger AMVJ neemt het thuis op tegen het eveneens laaggeklasseerde Jong Holland. En DVVA speelt de lastige uitwedstrijd in en tegen Castricum, deze wedstrijd is heel belangrijk in de strijd om de derde periode. DVVA staat hierin bovenaan en Castricum volgt met maar een punt achterstand.
Tot slot is er de derby Amstelveen-Beursbengels. Amstelveen wil directe degradatie ontlopen en Beursbengels vecht voor directe handhaving, er staat dus veel op het spel.

In Zondag 2B dit weekend ook een derby. Koploper Zeeburgia ontvangt dvc Buiksloot, dat nog niet officieel gedegradeerd is. De kans is wel heel erg klein dat Buiksloot hier nog aan ontkomt, de Meteoor zit in hetzelfde schuitje. Nummer twee Pancratius speelt thuis tegen Wasmeer. DCG is in de strijd om de titel definitief afgehaakt, het speelt zondag thuis tegen Hoofddorp.

Buiksloot - Zeeburgia

Dan Zondag 3C. Afgelopen donderdag deelde VVA Spartaan een gevoelige tik uit aan ZSGOWMS door met 0-1 te winnen. VVA zal dit een goed vervolg moeten geven thuis tegen Bloemendaal. ZSGOWMS moet naar Wijk aan Zee. Nummer drie AGB speelt thuis tegen Roda’23. De spanning bovenin is in deze competitie weer helemaal terug.

Tot slot de Amsterdamse zondag 4de klasse F. Hierin strijden Ouderkerk en Diemen om het kampioenschap. De twee titelkandidaten spelen allebij een uitwedstrijd. Ouderkerk heeft op papier een makkelijke tegenstander, namelijk CTO’70. Voor Diemen geldt dit niet want tegenstander NFC staat op een keurige vijfde plaats. Bovendien heeft NFC de punten hard nodig als het de derde periode wil winnen.