Prevoo moet NFC behoeden voor degradatie uit Derde klasse

Jan Prevoo heeft de taak gekregen om het zaterdag eerste elftal van NFC voor degradatie te behoeden. Prevoo, die al eerder hoofdtrainer was van NFC en dit seizoen als keeper aan het team verbonden was, heeft nog zeven wedstrijden om het vorig jaar uit de Tweede klasse gedegradeerde NFC te behouden in de Derde klasse.

Afgelopen weekend zat Prevoo voor het eerst als eindverantwoordelijke op bank en dat bracht meteen succes met zich mee. NFC won thuis met 2-1 van De Brug en omdat de concurrentie puntverlies leed, deed de club uit Amstelveen goede zaken. Prevoo: “Het heeft gelukkig goed uitgepakt, want we winnen meteen. Ik blijf tot het einde van het seizoen hoofdtrainer van de groep en daarna weet ik niet hoe het bestuur verder wil gaan. In principe heb ik mijn jaren als hoofdtrainer achter mij liggen.”

Jan Prevoo Spitteler

Vorige week kwam het bestuur van NFC naar Prevoo toegestapt of hij er wat voor voelde om het zaterdagteam in de laatste acht speelrondes te leiden. “Dat gebeurde op een maandag of dinsdag”, vertelde Prevoo, die zelf nog even moest nadenken over het aanbod. Prevoo: “Ik heb het natuurlijk met de jongens besproken gedurende de week en heb aangegeven dat ik voor acht wedstrijden het team wil coachen als hoofdtrainer. Zoals ik al eerder zei, heeft dat zaterdag gelukkig goed uitgepakt.”

Met een twaalfde plek en veertien punten op de ranglijst is het wederom een lastig seizoen voor NFC. Het doel is en blijft dan ook om degradatie te ontlopen. Prevoo: “Samen met het bestuur zijn we er over uit dat dit het doel moet blijven. Ik krijg daarbij de hulp van Jessy Lissaur. Jessy heeft het hele seizoen op de bank gezeten en hij weet heel goed hoe dit team in elkaar zit. Samen gaan we er alles aan doen om NFC in de Derde klasse te houden.”

Foto: Jos Spitteler

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
NFC