PRIJSVRAAG ‘Wat een kutvoetbal he?’

Afgelopen woensdag werd het boek ‘Wat een kutvoetbal he?” gepresenteerd in de kantine van Buitenboys. Auteur Maarten Bax schreef dit boek naar aanleiding van het overlijden van grensrechter Richard Nieuwenhuizen. Wat is er veranderd in een jaar? Het Amsterdamsche Voetbal geeft samen met uitgevrij Van Gennep vijf exemplaren weg.

Vele bekenden en onbekenden uit de voetbalwereld komen aan het woord, van oud-topscheidsrechter Mario van der Ende en KNVB-voorzitter Michael van Praag tot de zoons van Nieuwenhuizen en de bestuursleden van zijn club, SC Buitenboys. Bax: “Het interview met de familie Nieuwenhuizen heeft natuurlijk veel indruk op mij gemaakt. Het is onbegrijpelijk om je voor te stellen dat jouw vader of man uit jouw leven wordt gerukt. Ik denk dat het interview dezelfde impact op mij heeft gehad als op iedereen in Nederland toen zij het nieuws hoorde.”

Hebben we met zijn allen echt wat geleerd van de dood van Nieuwenhuizen, of is het wachten op het volgende slachtoffer? Volgens de auteur heeft voetballend Nederland wel iets geleerd van het incident, maar geeft aan dat het noodzakelijk is dat er voortdurend aan gedacht moet worden. Bax: “Er is meer bezinning na de dood van Richard Nieuwenhuizen, maar we moeten er voor zorgen dat dit niet wegvloeit. In mijn ogen zouden we iedereen aan dit voorval moeten blijven herinneren. Elke maand de aandacht erop vestigen door een herdenkingsactie bijvoorbeeld, zodat iedereen wakker blijft.”

Wil je kans maken op een exemplaar? Het enige dat je hoeft te doen is een mail sturen met je naam en adres. Stuur deze voor woensdag 23 oktober naar info@hetamsterdamschevoetbal.nl Iedere tiende mailer maakt kans zo lang de voorraad strekt.

De winnaars worden op de website gepubliceerd!

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)