Home / Algemeen / Prima weekend Purmerend
FC Purmerend

Prima weekend Purmerend

FC Purmerend heeft prima zaken gedaan door de uitwedstrijd tegen SEW met 1-3 te winnen. De ploeg van Bart Hoogland klimt daardoor naar de zevende plaats op de ranglijst en heeft zo wat meer lucht in de strijd tegen degradatie.

Door de zege gaat Purmerend nu ook SEW op de ranglijst voorbij. In tegenstelling tot de velden in en rond Amsterdam was er in Nibbixwoud prima te voetballen. Purmerend trainer Bart Hoogland: “ Het veld viel hartstikke mee. Dat had ik niet verwacht. Er waren wel een paar harde plekken op het veld maar het was prima bespeelbaar.”

Purmerend boekte een zeer verdiende zege. Al na vijf minuten hadden de bezoeker sop een 0-2 voorsprong kunnen staan. Mike Eudoxie schoot tegen de keeper aan en niet veel later schoot Maurice Bouma over het doel van SEW. Hoogland: “ Wij krijgen dan toch altijd een beetje angst voor een tegengoal maar dat was vandaag gelukkig niet echt nodig want die verdiende treffer viel toch nog vrij snel.”

Een voorzet van Bouma werd door Eudoxie tegendraads ingeschoten en nog binnen het half uur was het 0-2.  Mike van Koert, een specialist als het gaat om vrije trappen, schoot vanaf ruim 25 meter hard binnen. Hoogland: “ Het is af en toen net Ronald Koeman zoals hij die ballen er inschiet.” Na de 0-2 haalde Purmerend zonder problemen het rustsignaal.

In de tweede helft was er wat meer druk van SEW maar Purmerend hield voetballend redelijk eenvoudig stand. Een kwartier voor tijd werd de wedstrijd beslist. Een vrije trap, wederom vanaf zo’n 25 meter, zorgde voor onrust bij SEW. Terwijl de keeper zijn muur nog aan het klaar zetten was en iedereen op Van Koert lette was het Yorick van Arkel die, na een signaal van de scheidsrechter, hard binnen schoot, 0-3.

Purmerend liet daarna nog kansen liggen op een ruimere zege. Tien minuten voor tijd deed SEW nog iets (1-3) terug maar dat was meer voor de statistieken. Hoogland: “ Deze zege is heel belangrijk. We zijn ook echt voor de winst gegaan en in tegenstelling tot vorige week (toen werd het gelijk) is dat deze keer wel gelukt. En verdiend! Wij hebben een prettig weekend.”

Kijk voor alle uitslagen en de stand op de klassenpagina van zondag 2A. Later ook nog een verslag van de topper tussen Kennemers en OFC (met foto’s).