Profdroom van Stanley Akoy (Ajax) komt uit bij Jong Cambuur

Stanley Akoy sluit komende zomer aan bij het beloftenteam van eerstedivisionist SC Cambuur. De 21-jarige aanvallende middenvelder van zaterdag Hoofdklasser Ajax krijgt daarmee de kans waar hij op zat te wachten in het betaald voetbal.

“Ik heb hier nu drie jaar achter de rug en ik merk dat ik echt een stap omhoog moet maken”, klinkt het zelfverzekerd. Een jaar geleden wees Akoy nog de interesse van enkele profclubs van de hand, maar dit seizoen was hij overtuigd de stap te gaan maken. De middenvelder trainde meerdere keren mee bij Almere City en speelde een stagewedstrijd voor Go Ahead Eagles. Dat was het allebei niet geworden. “Van Almere heb ik niks meer gehoord, bij Go Ahead was het simpelweg niet goed genoeg wat ik heb laten zien. In Leeuwarden was het direct raak. Ik zie daar perspectief voor mijzelf en denk dat het een goede stap is.”

Vorige maand werkte Akoy een stagewedstrijd af in Leeuwarden. Daar liet hij zo’n goede indruk achter dat hij direct op gesprek kon komen. Hij hoefde geen bedenktijd te nemen, ondanks interesse van enkele clubs uit de Tweede en Derde Divisie. “Wanneer er een profclub zou komen, zou dat honderd procent prioriteit hebben. Natuurlijk merk je pas wanneer je hier volop meedraait of je er klaar voor bent. Ik verwacht veel van mijzelf.”

Akoy maakte in 2015 de overstap vanuit de jeugd van Lelystad’67 naar Amsterdam. Na drie jaar in de Hoofdklasse vertrekt hij dit seizoen als clubtopscorer van Ajax (dertien treffers). Met Jong Cambuur, dat de beker voor beloftenteams won, speelt hij volgend seizoen in de beloftencompetitie. Niet meer elke week een wedstrijd en veelal op maandagavond of dinsdagmiddag. “Helaas spelen we niet elke week, dat vind ik wel jammer. Maar je moet er wat voor over moet hebben.”

Foto’s Richard Maertens

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)