Home / Zaterdag 1a / Programma Zaterdag 1a: Meteen zespuntenduel voor Monnickendam
Zaterdag 1a

Programma Zaterdag 1a: Meteen zespuntenduel voor Monnickendam

Ook Zaterdag 1a gaat vandaag weer van start, een competitie waarin de doelstellingen van de clubs uit de regio Amsterdam uiteenlopen. Zo is voor WV-HEDW promotie heilig en is handhaving dat voor Monnickendam. Voor beide ploegen staat er in het kader van die doelstelling meteen een belangrijk duel op het programma.

Bekijk hier het hele programma in Zaterdag 1a

BOL – ZOB

De competitie start met een duel tussen de twee meest noordelijke clubs van deze competitie. Vorig seizoen werd dit duel gespeeld bij ZOB en won de ploeg uit Zuidoostbeemster met 3-1. ZOB zal vooral hopen dat het eindelijk eens een seizoen mag afmaken in de eerste klasse, want dat lukte sinds de promotie nog niet.

WV-HEDW – Die Haghe

Voor WV-HEDW staat er meteen een interessant duel op het programma. De ploeg van Marcel Valk wil dolgraag promoveren. Vorig seizoen speelde het met 1-1 gelijk tegen Die Haghe en dat zal het dit seizoen willen voorkomen. Maar Die Haghe is een serieuze tegenstander, in het seizoen 2019/2020 stond de Haagse clubs op een derde plek. Toch lijkt de ploeg tot nu toe minder in vorm: in de beker werd twee keer verloren en één keer gelijkgespeeld.

Honselerdijk – Monnickendam

Meteen een belangrijk duel in de strijd om lijfsbehoud voor Monnickendam, want dat is waar de ploeg van Adri Looijen voor gaat. Na vier duels waren Honselerdijk en Monnickendam afgelopen jaar de nummer 13 en 14 van Zaterdag 1a. Vorig jaar speelden beide ploegen ook al tegen elkaar en won Honselerdijk dat duel met 3-1.

AFC – Valken ’68

Valken ’68 promoveerde afgelopen jaar naar de eerste klasse. De ploeg uit het Zuid-Hollandse Valkenburg kreeg maar kort de kans om zich op dit niveau te laten zien. Na vier wedstrijden stond het op de zevende plaats, met evenzoveel punten. Vorig seizoen troffen AFC en Valken ’68 elkaar ook al vroeg in het seizoen, toen in Valkenburg. AFC sloot dat duel af met een 0-3 zege. Ook nu is de verwachting dat het duel met Valken ’68 voor AFC niet al te veel problemen op moet leveren.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)