Programma Zaterdag 2a: Koploper OSV ontvangt FC Almere, Arsenal gaat op bezoek bij AMVJ

De tweede klasse zaterdag A is pas twee speelrondes van start, maar de spanning is alweer om te snijden. Niet HBOK, FC Aalsmeer of SV Zandvoort staat namelijk aan de leiding in de competitie: OSV is de verrassende lijstaanvoerder. Waar EDO van een vrij weekend geniet, moeten de overige clubs wel aan de bak.

AMVJ – ASV Arsenal

In Amstelveen staat het duel tussen AMVJ en ASV Arsenal op het programma. De ploeg van hoofdtrainer Ricky Kumar veroverde nog altijd geen punten, waardoor er druk op de wedstrijd staat. Met Arsenal ontmoet het echter een moeilijke tegenstander. De bezoekers wonnen met 2-0 van FC Almere (thuis) en hielden FC Aalsmeer (uit) op een doelpuntloos gelijkspel.

Marken – FC Aalsmeer

FC Aalsmeer won in de eerste speelronde nog zo overtuigend van FC Zaandam (0-4), maar slaagde er een week later niet in om hetzelfde te doen. In een wedstrijd tegen Arsenal kwam het niet tot scoren en bleef het op 0-0 steken. Tegenstander Marken boekte twee weken geleden een verrassend resultaat tegen HBOK (1-1), maar ging vorige week met 3-1 onderuit tegen Jong Holland.

DVVA – FC Zaandam

Door het oneven aantal in de competitie had DVVA afgelopen week een speelronde vrijaf. Een week eerder won het nog overtuigend met 4-1 van Jong Holland. Die goede vorm wil oefenmeester Lex van der Horst voor dit weekend vasthouden. Het ontvangt op het eigen sportpark FC Zaandam dat na twee forse nederlagen tegen FC Aalsmeer (0-4) en HBOK (10-2) met knikkende knieën naar Amsterdam afreist.

OSV – FC Almere

In de competitie is OSV de enige ploeg die na twee wedstrijden nog altijd op het volledig aantal punten staat. De mannen van Maurice Renger wonnen hun eerste duel nipt met 1-0 van EDO en verraste afgelopen week door promotiekandidaat Zandvoort met 1-2 te verslaan. FC Almere hield AMVJ in dezelfde speelronde echter op 3-3, waardoor van onderschatting geen sprake kan zijn.

Waterwijk – HBOK

Het gelijke spel van HBOK tegen Marken (1-1) was twee weken geleden verrassend te noemen, maar in het thuisduel met FC Zaandam lieten de Amsterdammers zien welke kwaliteiten het in huis heeft. Het liet de bezoekers met een 10-2 overwinning alle hoeken van het veld zien. Dit weekend gaat het op bezoek bij Waterwijk dat in de tweede speelronde (de eerste wedstrijd voor de Almeerders) met 0-2 won van EDO.

Tekst: Jordi Smit

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!