Programma Zondag 2b: Ook DCG, DWS en IVV gaan van start

Vorige week startten de competities, maar in Zondag 2b was dat lang niet voor alle ploegen uit de regio Amsterdam het geval. Omdat de competitie uit 13 ploegen bestaat, is er iedere week een ploeg vrij. Vorige week was dat DWS. Daarnaast werd het duel tussen DCG en IVV afgelast vanwege een coronageval bij de ploeg uit Landsmeer. Maar nu kunnen dus ook deze drie ploegen van start! Het programma vind je hieronder.

IVV – Hooglanderveen

IVV is dit seizoen één van de titelkandidaten in Zondag 2b. Het heeft een behoorlijk sterke selectie en mag zich tegen Hooglanderveen voor het eerst laten zien. Hooglanderveen startte afgelopen week thuis met een 5-0 zege op FC Weesp. Dat getal was wel wat geflatteerd. Hooglanderveen was de betere partij, maar de score had ook wat kleiner gekund. Vorig seizoen troffen Hooglanderveen en IVV elkaar in de districtsbeker, toen eindigde het duel in een gelijkspel.

VVIJ – DCG

Voor DCG staat een bezoek aan VVIJ in IJsselstein op het programma. Beide ploegen troffen elkaar voor het laatst in 2017/2018, toen DCG onderaan de tweede klasse opereerde en VVIJ een middenmoter was. Vermoedelijk liggen de verhoudingen dit seizoen anders, de Amsterdammers moeten mee kunnen doen om de titel.

FC Weesp – De Meer

Zoals gezegd ging FC Weesp vorige week met 5-0 onderuit op bezoek bij Hooglanderveen, De Meer startte thuis met een 2-1 zege op FC Jeugd. FC Weesp heeft dit seizoen een smalle, jonge selectie en wil zich vooral graag handhaven in de tweede klasse. Komend seizoen maakt Weesp de overstap naar de zaterdag en hoopt het daar in te kunnen stromen op hetzelfde niveau. De Meer was afgelopen seizoen nieuw in de tweede klasse en maakte een prima indruk. De verwachting is dan ook dat De Meer vanmiddag drie punten bijschrijft.

DWS – Nieuw Utrecht

Nieuw Utrecht begon vorige week met een 3-0 zege op VVIJ, voor DWS start de competitie dus vandaag pas. De ploeg van Patrick van Leeuwen kende een wat rommelige voorbereiding. Er waren links en rechts wat blessures, waardoor het steeds improviseren was en de beoogde basis nog niet samenspeelde. De vraag is dus of DWS klaar is voor de competitiestart.

Theole – RODA ’23

Tot slot een verre uitwedstrijd voor RODA ’23, dat de competitie begon met een 2-0 zege op PVCV. RODA ’23 is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een stabiele tweedeklasser, maar wil dit seizoen iets hoger inzetten en voor de top 6 gaan. Dan moet er van ploegen als Theole zeker gewonnen worden.

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)