Promovendus Almere wil stijgende lijn vasthouden

Als nieuwkomer in de zaterdag tweede klasse B doet FC Almere het momenteel uitstekend. Na een stroeve start werden de laatste vier wedstrijden door de promovendus gewonnen, waarmee de ploeg van Maurice Ligeon op een zesde plaats staat in de competitie. Ligeon: “Deze stijgende lijn willen we vasthouden.”

“We begonnen wat matig aan de competitie”, vertelt de 37-jarige oefenmeester. “In de eerste competitiewedstrijden kregen we al veel goals tegen. Met een aantal nieuwe spelers moesten we nog aan elkaar wennen, aan de nieuwe speelstijl, dat heeft tijd nodig. Het betekende zelfs dat ik vier spelers vanwege disciplinaire redenen even buiten het elftal heb gelaten. Daarna hebben we een stijgende lijn ingezet met vier overwinningen op rij.”

Het was voor Almere als kampioen uit de derde klasse wennen aan het hogere niveau. Ligeon: “De tweede klasse is andere koek. Het is anders, sneller. We worden nu afgestraft op kleine dingen. Dat heeft ons in de eerste wedstrijden (drie punten uit vier wedstrijden, red.) ook de nodige punten gekost. Nu de resultaten goed zijn, groeit de groep naar elkaar toe. Het gaat steeds beter.”

Foto: Jordi de Jong
Foto: Jordi de Jong

Zaterdag heeft de promovendus een kans om het gat met nummer zeven Zevenhoven (zes punten, red.) te vergroten, op eigen veld tegen Zevenhoven. Ligeon: “Het is fijn dat we uit kunnen lopen, maar Zevenhoven is een goede ploeg. Ook nu moeten we er weer voor knokken. In deze competitie zijn de verschillen onderling klein, iedereen kan van elkaar winnen.”

Een specifieke doelstelling hebben ze in Almere niet. Wel is Ligeon ambitieus. “Als je aan een competitie meedoet, vind ik dat je voor het maximale moet gaan. Dat is kampioen worden. Of het haalbaar is, is afhankelijk van een aantal aspecten. Zeker de vorm van de dag is belangrijk. En wij willen ook graag winnen, we zullen er proberen uit te halen wat er in zit.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)