Foto Hans van Beek

Promovendus Amstelveen Heemraad ook in tweede wedstrijd onderuit

Amstelveen heeft ook zijn tweede wedstrijd in de tweede klasse A verloren. Na het fantastische kampioenschap van vorig jaar is de ploeg van Mark Kranendonk even helemaal de weg kwijt. Aan de Sportlaan werd met 0-4 verloren van een andere promovendus: Jong Holland, Door persoonlijke fouten, een probleem met de keepers en vormverlies werd er, uiteindelijk, kansloos verloren. De 0-4 geeft stof tot nadenken in Amstelveen.

Foto Hans van Beek: Mark Kranendonk ziet zijn ploeg voor de tweede keer ruim verliezen

Het begon al dramatisch. Binnen vijf minuten stond de 0-1 op het scorebord. Pieter Webster was er als de kippen bij om een fout van doelman Jorn Oerlemans af te straffen. Vijf minuten later werd Dianto Kuiper weggestuurd en zag zijn mislukte voorzet zo in de goal belanden (0-2). Na mate de eerste helft vorderde werd Amstelveen sterker, maar spits Michael Lippens, vorig seizoen goed voor 33 goals, wist een voorzet van Dennis Spitteler niet achter keeper Kevin Van Blarcum te koppen en de overige kansen werden niet benut. Met 0-2 gingen beide ploegen de rust in.

Tolman

De tweede helft begon met een sterk Amstelveen, maar Jong Holland bleef het spel vertragen en koesterde de 0-2 voorsprong. Eén uitval en invaller Tim Vermaat schopte de wedstrijd op slot en scoorde de 0-3. Toen Bastiaan Netjes met twee keer geel naar de kant moest was de wedstrijd gespeeld. De 0-4, van het been van Pieter Webster, was voor de statistieken. Bij Jong Holland, vorig week kansloos met 0-8 weggespeeld door Marken, kon de vlag uit en Amstelveen kan zijn wonden likken.

Donker

Het probleem met de keepers moet worden opgelost, anders dreigt het een lang en moeizaam seizoen te worden voor Amstelveen. Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.

Tekst: Helmar Vercasman
Foto’s: Hans van Beek