Promovendus Buitenboys verder met succestrainer

Als promovendus weet Buitenboys dit seizoen te verrassen in de derde klasse zaterdag. Hoewel de Almeerders inmiddels zijn afgezakt naar de derde plaats doet trainer Larbi Essabar het kortweg uitstekend. Het is daarom geen verrassing dat de oefenmeester ook volgend seizoen aan het roer staat bij Buitenboys.

“Ik heb het ontzettend naar mijn zin. We hebben een uitstekende selectie en zowel het bestuur, als de spelersgroep en ik zijn blij met elkaar”, glundert Essabar. “Ik heb geen moment getwijfeld.”

Essabar werd vorig seizoen ongeslagen kampioen in de vierde klasse. Ook dit jaar doen de voetballers uit Almere Buiten het uitstekend. Na zestien speelronden in de Zaterdag 3b Oost staat de promovendus keurig derde en verloor het pas drie keer.

Buitenboys-voorzitter Richard Langeveld met trainer Larbi Essabar.

De prestatie van Buitenboys is extra knap in de wetenschap dat de Almeerders het veelal met eigen jeugd doen. “Dat is ook een speerpunt van de club en daar kan ik me volledig in vinden. Van de huidige ploeg hebben misschien twee of drie jongens nooit eerder bij Buitenboys gespeeld. Het doel is ook om binnen enkele jaren met spelers met een Buitenboys-achtergrond te promoveren naar de tweede klasse”, aldus Larbi.

Op 4 maart hervat de equipe van Essabar, die al veertig keer het net vonden, de competitie met een uitwedstrijd tegen BAS, de nummer vier van de ranglijst. “Hoewel we vorige week met 5-1 hebben verloren van Horst geloven we nog steeds in promotie. Tegen zo’n nederlaag kun je weleens aanlopen. Helemaal als je met een A-junior speelt en wat jongens uit het tweede elftal, zonder dat ik hen tekort wil doen: je levert toch wat in.”

Een andere uitdaging voor Buitenboys is om te gaan met ploegen, die zich terugtrekken op eigen helft en proberen te counteren. “Clubs hebben inmiddels door dat wij aanvallend spelen en stellen zich daarop in door zich in te graven, maar daar wordt ik niet nerveus van. Aan het einde van het seizoen zien we wel waar we staan en als we promoveren zou dat als promovendus natuurlijk geweldig zijn.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)