Home / Algemeen / Promovendus Wartburgia 2 onderuit tegen VVIJ

Promovendus Wartburgia 2 onderuit tegen VVIJ

Wartburgia 2 had nog wat recht te zetten tegen VVIJ. Vorig seizoen werd bekerfinale van het district van diezelfde tegenstander verloren. Na de promotie naar de eerste klasse was VVIJ nu ook tegenstander in de competitie. Een succes werd het niet. VVIJ won op Sportpark Drieburg met 1-3.

Beide ploegen startten fel en creeerde voldoende doelpogingen. De rechtsbuiten van Wartburgia Chavelli Henny werd meerdere malen door het middenveld gevaarlijk weggestuurd. Een diepte pass van Ilja Grammer kwam achter de VVIJ verdediging, maar het schot van Henny ging net over. Niet veel later was het Dolly van der Voort die Chavelli wegstuurde, maar de daarop volgende strakke voorzet werd net gemist door de Wartburgia aanvallers. Waar Wartburgia scherpte miste en zo ook grote kansen, wist VVIJ wel te scoren. Een corner werd door een speelster van VVIJ op doel geschoten, de keeper van Warburgia, Sarit Laufer, keerde het schot, maar kon niet voorkomen dat VVIJ in tweede instantie het net wel wist te vinden via een voet van een Wartburgia verdediger.

IMG_4411

Er ontstond een periode waarin beide ploegen kansen wisten te creeëren, maar net te slordig waren ze af te maken. Met name de corners van Wartburgia waren een gevaar voor de VVIJ defensie. Emma Birnie kopte een scherpe corner van net mis. In de 32e minuut was het toch VVIJ dat opnieuw scoorde. Er werd een bal vanaf links voorgeveven en de VVIJ aanvaller kon de bal nog net binnen tikken al vallend over de uitkomende keepster. VVIJ hoopte met de 2-0 voorsprong de rust te bereiken. Maar Wartburgia wist na een hoekschop van Dolly te scoren door een prachtig schot van Tamira van Heerwaarden in de linkerbovenhoek. 2-1 de rust in.

De tweede helft werd het voetbal slordiger en daaraan kun je zien dat het conditioneel nog niet helemaal is waar de teams willen zijn. Een schot van Ilja ging over na aangeven van Chavelli en aanvallen aan de linkerzijde van Samatha Revet strandden in de VVIJ verdediging. 23 minuten na rust gooide VVIJ de deur op slot. Een speelster kopte een hoekschop in en de keepster van Wartburgia wist de inzet de keren, maar de rebound werd medogenloos ingeschoten door een VVIJ spits.

IMG_4372

Wartburgia wist nog wel wat kansen te creeëren. In de 35e minuut na rust kwam Gabi Verberg dichtbij een doelpunt, maar zij zag haar schot net naast gaan. Er werd ook nog op de paal geschoten. Verdediger Felice Hermans kwam tot een gevaarlijk schot na goed opkomen, maar de Amsterdamse aanvallen mochten er niet in.

Foto’s Wiljo van Nuland

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)