Promovendus Zwanenburg lijdt kansloze nederlaag tijdens competitiestart

Zwanenburg zal zich de terugkeer in de zondag derde klasse C waarschijnlijk anders hebben voorgesteld. De ploeg van Mehmet Simsek werd door Alliance’22 gelijk getrakteerd op een 3-1 nederlaag.

Na twintig minuten greep Simsek al hard in. De oefenmeester bracht Rick van Veen en Said Sakhsoukh om iets teweeg te brengen nadat de Zwanenburgers zich in de negentien minuten daarvoor op alle fronten lieten aftroeven. Binnen een kwartier had Alliance’22 al een 2-0 voorsprong te pakken door twee treffers van Kamil Golanski. De thuisploeg toonde meer scherpte en gogme, terwijl Zwanenburg te lief was, weinig rust aan de bal had en hierdoor eigenlijk de gehele wedstrijd achter de feiten aan bleef lopen.

Ook de wissels brachten niet het gewenste resultaat. Spits Van Veen slaagde er niet in voorin iets te forceren. Sakhsoukh toonde zich een goede bewaker van Golanski, maar de Poolse spits had zijn werk toen al gedaan. Tevergeefs probeerde Zwanenburg in de wedstrijd te komen, alleen kwamen de gasten niet verder dan twintig meter van het vijandelijke doel.

Na de rust begon Zwanenburg iets feller en dat leverde in de 54ste minuut zelfs de aansluitingstreffer op via Iggy Stolwijk. Het kleine beetje hoop op een verrassende gelijkmaker werd binnen drie minuten teniet gedaan. Waar de thuisploeg bij een uitbrak eerst tweemaal de paal raakte, haalde Casama de Wit bij de derde poging de trekker over voor de 3-1.

In het laatste half uur mochten de bezoekers doelman René Jonker danken dat hij de schade beperkt hield tot drie treffers, want Alliance’22 was dicht bij het uitdelen van een definitieve knock-out. Zwanenburg leed in Haarlem een kansloze nederlaag en krijgt volgende week thuis tegen medepromovendus Real Sranang de kans om zich hiervan te herpakken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C.