Protest Zeeburgia afgewezen

Zeeburgia heeft protest aangetekend tegen de KNVB over de gang van zaken in de nacompetitie om promotie naar de hoofdklasse. De club voelt zich benadeeld door het terugtrekken van Feyenoord. Het bestuur van Zeeburgia noemt de gang van zaken in een brief aan de KNVB ‘achterbaks gedoe’.

Secretaris Dick Smit schrijft aan de KNVB dat Zeeburgia (en ook Jos Watergraafsmeer, red.) was beloofd dat Feyenoord (dat stopt met prestatie voetbal op zondag) in de nacompetitie haar sportieve plicht zou doen. Feyenoord werd in de tweede ronde uitgeschakeld door Boshuizen nadat het in de eerste rond had gewonnen van JOS Watergraafsmeer. Smit in zijn brief: “ Feyenoord heeft niet meer haar sportieve verplichtingen gedaan. Volgens het oorspronkelijke schema zou de club moeten spelen tegen Quick maar wij hebben inmiddels vernomen dat Feyenoord die verplichting niet meer hoeft na te komen. U kunt zich misschien voorstellen dat AVV Zeeburgia het met deze gang van zaken niet eens is. Het komt bij ons over als ‘achterbaks’ gedoe.”

Zeeburgia vraagt de KNVB vervolgens om uitleg en krijgt deze van de KNVB: “Wij hebben destijds kenbaar gemaakt dat de we alle drie (Hilversum, Argon en Feyenoord, red.) verwachten/eisen dat ze voldoen aan hun sportieve verplichtingen. Uiteindelijk heeft dit voor Feyenoord geresulteerd in het spelen van de nacompetitie. Niet deelnemen aan de nacompetitie betekent aangifte bij de tuchtcommissie. Uiteindelijk heeft Feyenoord de finale van de nacompetitie tegen Boshuizen verloren en zijn ze daarmee gedegradeerd naar de eerste klasse en op basis daarvan kan de conclusie worden getrokken dat hiermee een open plaats in de eerste klasse van West 2 ontstaat. Dat Feyenoord vervolgens niet meer mee doet voor het opvullen van een open plaats is logisch daar ze hier in het geheel niet voor in aanmerking willen komen. Ik begrijp dat het voor JOS Watergraafsmeer (De brief was toch geschreven aan Zeeburgia?, red.) vervelend is maar de deelname van Feyenoord aan de nacompetitie was noodzakelijk om te kunnen bepalen waar de open plaats zou ontstaan. Deelname aan de extra reeks voor het opvullen van de open plaats is zoals gezegd niet meer nodig.”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!