Gerlison Prudencia

Prudencia sluit aan bij Telstar: “Keihard gewerkt”

Gerlison Prudencia verlaat komend seizoen Zuidoost United, waar hij de afgelopen twee jaar samenwerkte met Van Riemsdijk Sports. De jonge verdediger maakt de overstap naar Telstar. In Velsen-Zuid sluit hij aan bij het tweede elftal van de club.

Prudencia is blij dat hij de kans kreeg zich de afgelopen twee jaar te ontwikkelen tot de voetballer die hij nu is. “We hebben samen keihard eraan gewerkt om deze overstap te maken. Ik ben persoonlijk trots dat het is gelukt”, vertelt de voetballer. De vereniging is niet volledig nieuw voor hem, want twee seizoenen geleden speelde Prudencia al eens een testwedstrijd met zijn aanstaande club. “Ik deed destijds een wedstrijd met het eerste elftal mee tegen IJsselmeervogels.” Hoewel het destijds niet tot een samenwerking leidde, bleef Telstar hem de laatste jaren in de gaten houden.

“De afgelopen periode heb ik met de trainer (Joerie Volkers, red.) van Jong Telstar gesproken en daar hield ik een prettig gevoel aan over. Het lijkt me absoluut een fijne trainer om mee samen te werken en een man waarbij ik mezelf verder kan ontwikkelen.” Prudencia sluit dus aan bij Jong Telstar, al hoopt hij stiekem erop dat hij het eerste elftal dit seizoen al te hulp kan schieten. “Als er blessures zijn en je doet het goed, dan kan het natuurlijk snel gaan. Voor nu richt ik mezelf echter op Jong Telstar. Qua teamprestatie zou het natuurlijk leuk zijn om kampioen te worden. Als verdediger wil ik van achteruit veel coachen en inderdaad zoveel mogelijk de nul houden. Het blijft echter het hoofddoel om mezelf optimaal te ontwikkelen.”

Tekst: Jordi Smit
Foto: Zuidoost United

Zuidoost United ziet Apagui naar Zweden vertrekken

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)