Publiek grote winnaar bij gelijkspel Purmersteijn

Met nog dertig seconden op de klok dacht Purmersteijn eindelijk de eerste uitzege in de zondag Hoofdklasse te boeken. Op zaterdagavond kwam Hollandia in de slotseconden alsnog op gelijke hoogte, waardoor de ploeg van Martin van Ophuizen genoegen moest nemen met een punt: 3-3.

Al na acht minuten openden de Purmerenders het bal. Stefan van Wonderen werd aan de linkerkant door Daniël Schermer de diepte ingestuurd en zijn uithaal met rechts verdween met een fraaie curve over de te ver uit zijn doel staande Nick van Santen in de rechterbovenhoek: 0-1. De verschillen tussen beide plegen waren klein, hoewel Hollandia fysiek wat sterker oogde. De thuisploeg kwam na 24 minuten op gelijke hoogte. Purmersteijn-doelman Richard de Groot stompte een hoekschop weg, maar in de rebound schoot Thomas de Jong raak: 1-1.

Vlak voor rust ging het hard met kansen over en weer. Niels Eijkenaar stuitte op van Sanden en in de tegenaanval moest De Groot met een geweldige redding een schot uit de hoek halen. Bovendien kwam Purmersteijn goed weg toen een schot van Boyd Mak tegen het houtwerk eindigde.

Na de hervatting nam Hollandia in de eerste minuten het initiatief. Behoudens een schot dat rakelings naast ging hield Purmersteijn zich goed staande. Vervolgens kregen de gasten het overwicht en dicteerden zij duidelijk het spel. De Purmerenders gingen op jacht naar de voorsprong, maar Van Wonderen kwam net tekort om te profiteren van een te korte terugspeelbal en bij een indraaiende hoekschop van invaller Ruben Adney was het onduidelijk of de bal wel of niet achter de lijn werd gestopt.

In plaats van de 1-2 maakte de thuisploeg een kleine twintig minuten voor tijd de 2-1. Sonny Pronk zag zijn inzet eerst gekeerd worden door doelman De Groot en was in de rebound alsnog trefzeker. Purmersteijn drong aan en kwam in de 85ste minuut verdiend op gelijke hoogte via Adney. Vlak hierna moest middenvelder Robbert Jan Orij (schouder uit de kom) naar de kant en zijn vervanger Dyllandro Panka leek de gasten naar de drie punten te schieten. Oog-in-oog met Van Santen maakte de 18-jarige vleugelaanvaller geen fout: 2-3.

Met nog een halve minuut te spelen in blessuretijd nam Hollandia de aftrap en acht spelers van de thuisploeg nestelden zich in het strafschopgebied van Purmersteijn voor het laatste offensief. In eerste instantie werd de bal door Romeo Fecunda nog gedeeltelijk weggewerkt, maar in de rebound kwam de bal door een ouderwetse flipperkast voor de voeten van Thomas de Jong die de bal via Purmersteijn-verdediger Rowin Mol binnenschoot. Dat was direct het einde van een spannende wedstrijd waarvan het venijn duidelijk in de staart zat.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.