Home / Algemeen / Punt in mindering voor FC Almere vanwege onreglementair meespelen Barry Smitz

Punt in mindering voor FC Almere vanwege onreglementair meespelen Barry Smitz

FC Almere heeft één van de pas vier behaalde punten in de zaterdag tweede klasse B moeten inleveren. De club werd gestraft vanwege het onreglementair laten meespelen van de geschorste Barry Smitz tegen Lopik, een maand geleden.

In het duel met FC De Bilt (3-1 nederlaag) kreeg Smitz twee gele kaarten. Een week later stond hij, ondanks een schorsing, tegen Lopik (2-2) ook in het veld. Naar verluidt kon Smitz de e-mailbijlage met daarin zijn schorsing niet openen. Na afloop van die wedstrijd gaf de club zelf aan bij de KNVB een fout te hebben gemaakt. “Daardoor zei de KNVB in eerste instantie dat wij gevrijwaard zouden worden”, legde trainer Jamal Yahiaoui uit. “Barry heeft zijn straf uitgezeten. Omdat daarna een andere club bezwaar had ingediend, heeft de KNVB alsnog de aanklacht aangenomen. Maar wij moeten het ook bij onszelf zoeken. Als wij het zelf op orde hadden, had dit voorkomen kunnen worden.”

Normaal gesproken staat er voor onreglementair meespelen drie punten in mindering en een lange schorsing voor de desbetreffende speler. Uiteindelijk heeft de KNVB één punt ingetrokken, plus een geldboete. Voor Smitz liep het met een redelijke sisser af. Hij werd voor zes wedstrijden geschorst, waarvan vijf voorwaardelijk. Dat ene duel schorsing heeft hij er al opzitten.

Veel verandert er overigens niet: FC Almere blijft hekkensluiter. Na jaren bovenin meestrijden is het voor de Almeerders een ongewone positie, al wanhoopt Yahiaoui nog niet. “Wij denken dat we met deze selectie de punten gaan halen. Van de vijf nederlagen hadden we er vier niet hoeven verliezen. We zijn geen degradatiekandidaat.”

Foto Herman de Wit: Barry Smitz op de rug, vorig seizoen tegen JSV Nieuwegein

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)