Home / Algemeen / Punt in mindering voor koploper AFC
Foto Tom Poederbach

Punt in mindering voor koploper AFC

In de zaterdag tweede klasse A heeft koploper AFC een punt in mindering gekregen van de KNVB. De aanleiding is het opstellen van aanvoerder Floris Dokkum in het duel tegen Castricum. Dokkum beschikte op dat moment over een verlopen spelerspas.

Het duel dat door AFC werd gewonnen hoeft niet te worden overgespeeld. De 3-0 zege die AFC op 26 september boekte blijft dus staan. Wel kreeg Dokkum een schorsing van drie wedstrijden voorwaardelijk.

Door het punt aftrek moet AFC de koppositie nu delen met DVVA. Beide ploegen hebben 21 punten. AFC blijft op de eerste plaats staan met een iets beter doelsaldo.

De ploeg van Benno Nihom laat zich door het puntverlies echter niet uit het veld slaan. Afgelopen zaterdag werd BOL met 3-0 verslagen door doelpunten van Mitchell Faerber, Floris Dokkum en Wessel Westerhof.

Overigens gaat AFC wel in beroep tegen de opgelegde straf van een punt mindering. De voorwaardelijke straf die Dokkum kreeg opgelegd word door de club wel geaccepteerd. AFC hoeft overigens niet bang te zijn dat de straf hierdoor hoger uitvalt aangezien de punt mindering al de maximaal straf is.

Kijk op de klassenpagina van 2A voor de nieuwe stand of klik hier

Foto Tom Poederbach: Afgelopen zaterdag won AFC met 3-1 van BOL. Floris Dokkum scoort de 2-1