Punt voor DWV na knotsgek duel

Na de nipte overwinning van vorige week tegen Hercules mocht het Noord-Amsterdamse DWV wederom thuis aantreden, dit keer tegen middenmoter Hoogland. Met de zege van een week eerder in het achterhoofd en met de wetenschap dat de uitwedstrijd eerder dit seizoen al met 0-1 gewonnen was begonnen de mannen van trainer Kees Guyt vol vertrouwen aan dit duel. De thuisclub liet er vanaf het beginsignaal geen gras over groeien en kwam flitsend uit de startblokken. Dit resulteerde binnen drie minuten al in een grote kans voor DWV-er Adil Jamal, echter zijn vizier stond nog niet op scherp en hij schoot de bal over het Hoogland-doel. Na 18 minuten was het toch raak toen Kobina Plange de bal aanvankelijk niet onder controle kreeg, maar uiteindelijk toch in scoringspositie kwam en vervolgens niet faalde en de 1-0 aantekende. Het antwoord van Hoogland kwam nog binnen het half uur met een goede vrije trap die echter prima gekeerd werd door DWV doelman Jordi Heijmens. Op slag van rust was het toch raak toen scheidsrechter Both, Hoogland een makkelijk gegeven strafschop toekende. Dave Dekker liet zich deze buitenkans niet ontnemen en schoot de 1-1 ruststand binnen.

De 2e helft was koud twee minuten onderweg toen DWV alweer de leiding nam. Een goede aanval kwam via Kobina Plange bij Koen van Haaren terecht die op zijn beurt Hatim El Abassi in scoringspositie bracht. Hij scoorde de 2-1 voor de gastheren. Lang kon niet genoten worden van deze voorsprong, want vijf minuten na de DWV goal was het Franklin Harmsen die de ploegen weer naast elkaar bracht. DWV leek het spoor bijster,  want vier minuten na de gelijkmaker scoorde wederom Harmsen de 2-3 na een verre uitrap van de Hoogland doelman. De thuisclub rechtte de rug en voerde de druk op het Hoogland doel meer en meer op. DWV hield de tegenstander in een soort wurggreep waarin de mooiste kansen niet verzilverd werden. Acht minuten voor tijd kregen de DWV-ers loon naar werken toen wederom Kobina Plange aan de aandacht van de Hoogland verdedigers ontsnapte en Hatim El Abassi zijn tweede treffer van deze middag liet aantekenen. Zodoende was er niets verloren maar bleef DWV met het gevoel zitten dat er vandaag meer te halen was geweest dan het 3-3 gelijke spel.

Volgende week trekt de ploeg van Kees Guyt naar Sportpark Sloten voor de derby tegen Blauw Wit Amsterdam.