Foto Hans van Dijk: Uitgeest - Pancratius

Punt voor Pancratius na matig duel

Pancratius heeft aan het duel in de eerste klasse A met Uitgeest een punt overgehouden. Het duel in de middenmoot tussen de nummers zeven en acht van de ranglijst eindigde in 1-1. Vlak voor tijd stond het nog 0-0.

De teams begonnen de wedstrijd in een redelijk hoog tempo. Er werd goed getikt, maar tot echte kansen kwam het niet. Na ruim een kwartier spelen kwam het eerste gevaar van de wedstrijd van de voeten van Jaap Smeeing die een lange bal mooi controleerde maar de keeper van Uitgeest niet kon verschalken. De bal werd naar de zijkant verwerkt en kwam direct terug voor het doel van Uitgeest waar Smeeing alweer klaar stond, om dit keer de bal naast te koppen.

Foto Hans van Dijk

Door de regen was het veld slecht bespeelbaar. Veel spelers gleden onderuit en Pancratius trainer Ton Pronk vond dat zijn team ‘het naar de omstandigheden goed heeft gedaan. Het veld was niet al te best en we hebben ook een erg jonge ploeg.’ Pancratius was de iets bovenliggende partij de eerste helft en pas in de slotfase leek Uitgeest te beseffen dat er misschien wel iets te halen viel. Smeeing was enkele malen gevaarlijk voor Pancratius en het grootste wapenfeit van Uitgeest was een corner die op de paal werd gekruld.

De tweede helft begon Uitgeest met goede moed en de tweede helft leek wel het omgekeerde van de eerste. Uitgeest was nu de bovenliggende partij. In de 50ste minuut resulteerde dit in een kans in het strafschopgebied, maar Uitgeest spits Molenaar tikte de bal iets te ver voor zich uit en Dominique Sweers haalt hem neer. Hij kwam duidelijk te laat maar de scheidsrechter gaf geen penalty, misschien wel omdat de bal al onhoudbaar was.

Pas na een kwartier in de tweede helft  liet Pancratius weer van zich horen toen Bosma op doel schoot. Zijn schot werd echter zonder veel moeite gepakt. Daarna was het de beurt aan Uitgeest. Eerst schoot Remco van Boxtel net over en toen Kick Smit de bal hard richting de kruising knalde vanaf een meter of twintig kon Pancratius keeper van Teefelen nog maar net redding brengen. Pancratius had het moeilijk en kon soms nog maar ternauwernood wegwerken, wat af en toe wat wild en onverzorgd ging. Uitgeest meende in die fase nog een penalty te verdienen.

In de 60ste minuut ging Uitgeest spits Pim Molenaar naar de grond na een rommelige kans in de zestien van Pancratius maar weer zag de scheidsrechter hier geen penalty in. Dit was blijkbaar een ‘wake-up call’ voor Ton Pronk en Pancratius want hij wisselde Edip Biberoglu voor Tony Schreurs die gelijk voor gevaar zorgde. Bobby Bosma snelde zijn directe tegenstander simpel voorbij en gaf laag voor op Schreurs die de bal net voor zijn neus weggekaapt zag worden.

Ook Uitgeest ging wisselen en wel een dubbele, Giovanny Cyrus en Jordi Duijn maakten tien minuten voor tijd hun entree. De frisse krachten aan beide kanten, ook Syrano Morrison kwam erin bij Pancratius, zorgden voor kansen. Zo kreeg Morrison eerst voor Pancratius een enorme kans op aangeven van Schreurs. Even later dook Duijn op voor het doel van Pancratius, maar kopte naast.

De laatste vijf minuten werden enerverender  dan de rest van de wedstrijd. Eerst werd Schreurs pardoes gelanceerd toen Smeeing getackeld werd en de bal wegschoot. Volgens de grensrechter stond Schreurs buitenspel op het moment dat de bal wegschoot van Smeeing, maar de scheids negeerde het vlagsignaal, wellicht omdat de grensrechter hem eerder al bedrogen had. Afijn, Schreurs kon door, legde af op Morrison 0-1.

Nog geen minuut later, het spel lag wel langer stil vanwege protesten, kreeg Uitgeest een vrije trap vanaf 20 meter. Het was nota bene ex-Pancratius speler Remco van Boxtel die de vrije trap nam en die via de muur in het doel schoot, en de stand was weer 1-1. De laatste paar minuten waren hectisch en er vielen nog wat gele kaarten aan de kant van Uitgeest, die zich, door veel te klagen, niet erg sportief opstelde. De wedstrijd eindigde in 1-1 en daar kon Uitgeest mee leven terwijl Pancratius toch op drie punten had gehoopt.

Verslag Daan de Graaf
foto’s Hans va Dijk

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)