Puntaftrek Zeeburgia

Zondag eersteklasser Zeeburgia is één van haar negen punten kwijtgeraakt. Het eerste elftal kreeg van de KNVB een puntaftrek en 150 euro boete. Als reden worden de ongeregeldheden opgegeven na afloop van het uitduel tegen VVIJ. Zeeburgia verloor die wedstrijd op 9 september met 3-2.

Zeeburgia verspeelde in dat duel tot twee keer toe een voorsprong. De 2-2 en de 3-2 zouden absolute buitenspelgoals geweest zijn. Ook VVIJ supporters beaamden dat na de wedstrijd. In alle tumult rond het laatste doelpunt kreeg Zeeburgia doelman  Jurgen Belfort ook nog eens de rode kaart.

Nadat het duel was afgelopen werden er nog wat woorden gewisseld tussen Zeeburgia en VVIJ-spelers. De scheidsrechter was toen al naar binnen. Op het wedstrijdformulier vulde hij dan ook niets in over eventuele ongeregeldheden.

Zeeburgia was dan ook zeer verbaasd dat het in een brief van de KNVB te horen kreeg dat het een punt mindering heeft gekregen en daar boven op een boete van 150 euro. Teammanager Alain Munioz: “Dit verrast ons echt. Er staat in dat de veiligheid van de scheidsrechter in het geding was. Ten eerste in de thuisclub (VVIJ dus, red.) daar verantwoordelijk en ten tweede was hij toen al naar binnen. Daarnaast heeft er op wat gebakkelei na helemaal niets plaats gevonden. De rapporteur zal wel het een en ander hebben doorgegeven.”

Door het puntaftrek heeft Zeeburgia er nu nog maar acht en zakt het een positie op de ranglijst. Pancratius, dat negen punten heeft, klimt naar de tweede plaats. Hercules is koploper met tien punten.

Zeeburgia heeft laten weten tegen de straf in beroep te gaan. VVIJ kreeg geen enkele boete of puntaftrek.

Kijk voor de nieuwe stand op de klassenpagina van zondag 1A

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)