Home / Algemeen / Puntendeling in topper tussen Jong Holland en OSV

Puntendeling in topper tussen Jong Holland en OSV

De topper in de zaterdag derde klasse A tussen Jong Holland en OSV in geëindigd in 1-1. De ploeg uit Oostzaan werkte een achterstand weg maar kon uiteindelijk niet de overwinning meenemen. De achterstand in verliespunten blijft er een.

Trainer Rene Panhuis van OSV vond de puntendeling terecht. Panhuis: “Het was over negentig misschien gezien wel een terechte uitslag. Beide ploegen zouden met een overwinning te veel hebben gekregen. Het was duidelijk te zien bij dat het om een wedstrijd tussen de nummer 1 en 2 ging.  De spanning was duidelijk voelbaar en dat kwam het spelletje niet ten goede. Weinig kansen en erg rommelig.”

Het was dan ook niet verrassend dat het bij rust 0-0 stond. Toen Jong Holland, de thuisploeg, na een kwartier spelen in de tweede helft op voorsprong kwam brak dat de wedstrijd een beetje open. De manier waarop het doelpunt viel was misschien wel typerend voor de wedstrijd. Een voorzet ging er via de rug van Tim  Termaat in (1-0).

OSV verdiende de gelijkmaker en Panhuis nam weer meer risico door een verdediger door te schuiven naar het middenveld.  Die lef werd beloond met een treffer. Renco Bakker zorgde na iets meer dan een half uur spelen in de tweede helft voor de verdiende 1-1.

2014-01-18 16.50.35

OSV zette na die treffer nog wel aan. Mara het resterende kwartier leverde niet meer echt gevaarlijke situaties op. De vrije trap van Kellebek was de grootste kans maar de doelman van Jong Holland stond goed opgesteld  en verrichte een prima redding.

Panhuis: “ We blijven vier punten (en een wedstrijd minder, red.) achter Jong Holland. Dus de druk ligt bij hun. Wij koeten er alleen maar voor zorgen dat we de druk blijven zetten. Al zal dat nog best lastig zijn. Want in het eerste deel van de competitie is gebleken dat we het tegen de lagere ploegen, die de pot dichtgooien, het erg moeilijk hebben.”

Kijk voor alle uitslagen, de stand en het programma op de klassenpagina van zaterdag 3A.

Bestel de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)
OSV