Gelijkspel in Veldhoven voor JOS

Puntendeling voor JOS op bezoek bij UNA

JOS weet 2-0 achterstand knap om te buigen in gelijkspel

JOS Watergraafsmeer leek tegen UNA op weg naar een nederlaag, maar na iets meer dan negentig minuten spelen stond er toch een eindstand van 2-2 op het scorebord. Door het gelijke spel wist JOS de plaats in de druk bezette middenmoot te behouden.

Tegen UNA, voluit Voetbalvereniging Uitspanning Na Arbeid, wist JOS op Sportpark Zeelst in Veldhoven zeer verdienstelijk – en als collectief strijdend – een gelijkspel uit het vuur te slepen. Tol keerde na vijf weken blessureleed terug in de basis bij JOS en de onvermoeibare Raymond Fafiani nam als vanouds de ploeg bij de hand op het middenveld.

UNA kwam vlak voor rust op de 1-0, toen er door een slordige fout na een omschakeling in sloop bij JOS. Noël van Gerwin wist de goed spelende en trefzekere Juul Respen te bereiken waardoor JOS op slag van rust met een 1-0 achterstand de kleedkamers op moesten zoeken. Tot die tijd was het duel gelijkwaardig, waarin UNA wat meer aandrong.

Het was duidelijk dat het bij JOS beter moest in het tweede gedeelte om nog iets van de wedstrijd te kunnen maken. JOS kwam goed uit de kleedkamer, de eerste kans was voor echter voor UNA. De tweede helft was nog geen paar minuten oud of scheidsrechter Wim Bronsvoort (hij floot o.a. vier keer de Spakenburgse derby, een record) wees naar de stip. Het was opnieuw Juul Respen die de aandacht opeiste. Hij zette thuisploeg UNA op een comfortabele voorsprong: 2-0.

JOS had duidelijk meer balbezit, maar in de eerste tien minuten was er geen vuiltje aan de lucht voor UNA dat verdedigend zijn zaakjes goed op orde had. In de 56ste minuut werd het figuurlijke startschot gegeven voor een spectaculair vervolg van de wedstrijd in Veldhoven. Eerst kreeg Tim Plemper op aangeven van Raven Bergwijn een bal op een ‘presenteerblaadje’, de kans om de bal binnen te werken. Plemper zorgde voor de aansluiting: 2-1.

Even later was het UNA dat in de counter gevaarlijk kon worden. Een treffer werd voorkomen door jongeling Bas Schol. JOS gooide vervolgens nog meer energie in de wedstrijd. JOS kwam ook langszij. Een goede actie van Richmond Bossman werd beloond met een strafschop, hij werd gestuit met een forse duw. Raymond Fafiani nam deze verantwoordelijkheid en zette JOS op een 2-2 stand.

Raymond Fafiani, onbetwist voorbeeld bij JOS

Cor ten Bosch: “Daar waar wij op onze laatste benen moesten lopen kon UNA, in mijn ogen één van de betere ploegen in deze derde divisie en en zeer professioneel geleid met 22 contract spelers, nog voldoende wisselen. Ik kan niet anders zeggen, dat we deze zondagmiddag heel aardig hebben gespeeld. We kwamen pas later beter in de wedstrijd. Ik denk dat dit duel geen winnaar verdiende. Er was vandaag geen duidelijk bovenliggende partij”.

“Al met al is JOS de laatste zes wedstrijden op de goede weg. Het loop nog niet geweldig,  maar de stand op de ranglijst past bij de club. Aan de bal kan het soms nog wat beter bij ons. We zijn tevreden met de punten die we hebben en we gaan nog zeker beter worden. Stiekem hoop ik op een mooie plek dat misschien wel wat recht geeft op meer”, sluit ten Bosch zijn relaas af.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de derde divisie zondag

Foto’s: archief