Home / Algemeen / Puntloos Badhoevedorp verlengt met Patrick de Meijere

Puntloos Badhoevedorp verlengt met Patrick de Meijere

Badhoevedorp gaat ook na dit seizoen door met hoofdtrainer Patrick de Meijere. De zondag vijfdeklasser behaalde dit seizoen nog geen punt, maar toch is er vooral sprake van positiviteit en optimisme nadat de koers enkele maanden rigoureus werd gewijzigd.

Aan het begin van het seizoen was er immers weinig sprake van positiviteit. Als het even meezat, had De Meijere precies elf man tot zijn beschikking. “Ik heb zelf als trainer nog een helft moeten voetballen en een hele wedstrijd moeten keepen. Op dat moment was het een hele penibele situatie.” Het werd zelfs zo erg dat spelers zomaar wegbleven of tijdens de wedstrijd het veld uitliepen. “Dan houdt het op een gegeven moment op en stap je naar het bestuur om een oplossing te bedenken.”

Die oplossing bleek om het tweede elftal naar voren te schuiven als eerste elftal en afscheid te nemen van een groot gedeelte van de spelers die in het eerste zaten. “Er zijn maar drie jongens overgebleven van het oude eerste elftal. De rest is allemaal verteld dat ze niet meer welkom zijn bij Badhoevedorp.” Tot nu toe is die keuze bij de oefenmeester enorm bevallen. “Eigenlijk vanaf dag één dat we daarmee zijn gaan trainen, kwam de liefhebber in de voetbaltrainer weer naar boven en ook het genieten van een training met vijftien of zestien man. Dan ben je weer bezig met de reden waarom je bij Badhoevedorp zit.”

Ondanks dat de ploeg van De Meijere voorlopig nog puntloos is, heerst er vooral optimisme. Zo werd afgelopen zondag met succes geoefend tegen mede-vijfdeklasser AFC IJburg: 4-3 overwinning. “Dan krijg je meteen een boost in het elftal. Nu zie je eigenlijk pas de vordering.” Over de doelstelling van dit seizoen is de oefenmeester duidelijk: “Punten halen. Ik kan wel zeggen dat we een periode willen pakken maar dat lijkt me een beetje gek. Lekker punten halen en zo snel mogelijk van die laatste plaats af; dat is de doelstelling, want ik wil geen laatste worden.”

Tekst: Pablo Koch

SALE! Ontvang 2x de seizoensgids 2022/2023 voor de prijs van 1

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)