Puntverlies voor Abcoude ondanks knappe comeback tegen NVC

In de zondag tweede klasse B heeft Abcoude opnieuw punten gemorst. De ploeg van Ton Bras kwam in de thuiswedstrijd tegen NVC niet verder dan een 3-3 gelijkspel en zag daarmee koploper AGB verder uitlopen.

Abcoude speelde een zeer matige eerste helft en kwam al na twaalf minuten op een 0-1 achterstand door een treffer van Tom Beekman. Ook na de openingstreffer gaf Abcoude niet thuis en waren de bezoekers uit Naarden heer en meester. Het was niet onterecht dat NVC vlak voor rust verder afstand nam toen Dennis de Loos in de veertigste minuut raak schoot.

In de tweede helft rechtte Abcoude de rug en kwam het een stuk beter uit de kleedkamers. De aansluitingstreffer van Stefan Groen, na een uur spelen, was geheel terecht, maar lang konden de Abcoudenaren er niet van genieten. Zeven minuten later bracht De Loos de marge weer naar twee doelpunten voor NVC: 1-3.

Ondanks de tegenslag hield Abcoude vol. Langzaam kwam de thuisploeg beter in de wedstrijd en werd NVC steeds verder onder druk gezet. Dit resulteerde in een aansluitingstreffer toen Stefan van der Hoef de bal tegen de touwen schoot.

Twee minuten voor tijd was het feest helemaal compleet. Ismael Markelo bracht de thuisploeg in de slotfase langszij: 3-3. In de slotfase kreeg Abcoude nog kansen om de wedstrijd in haar voordeel te beslissen, maar moesten ze toch genoegen nemen met een gelijkspel.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Mario Wormhoudt