Puntverlies Zeeburgia in blessuretijd

Zeeburgia heeft in de zondag eerste klasse A haar openingsduel in een doelpuntrijk duel gelijkgespeeld tegen Stormvogels. In IJmuiden werd het 3-3. Dino Cornet scoorde twee keer voor de Amsterdammers. In zevende minuut van de extratijd gaf Zeeburgia als nog de zege uit handen.

Voor eerst dit seizoen kon de ploeg van Mike Kolf eindelijk aantreden in har sterkste opstelling. En dat was duidelijk te zien ook. De ploeg uit Amsterdam-Oost combineerde er lustig op los maar echt grote kansen, behalve wat mogelijkheden, leverde het niet op. Stormvogels was vooral gevaarlijk via Krop die menigmaal een goede voorzet afleverde. De Amsterdammers werden steeds sterker en uiteindelijk resulteerde dat in een doelpunt van Dino Cornet. Hij haalde verwoestend uit van buiten het strafschopgebied. De 0-2 , vrij snel daarna, werd wegens buitenspel afgekeurd. Iets waard Zeeburgia het absoluut niet mee eens was.

Het duel werd wat harder maar de scheidsrechter liet veel toe. Het harde spel zorgde er voor dat Zeeburgia gedurende de wedstrijd drie man met blessures moest wisselen. Ondanks dat had Zeeburgia  veelvuldig balbezit. Toch was het Stormvogels dat scoorde.  Krop zag een voorzet in een keer achter Belfort belanden (1-1). Vanaf dat moment werd het een open wedstrijd.

Kansen waren er voor beide teams. Het was wederom Krop die met een prachtige lob Belfort verschalkte zodat Zeeburgia tegen een achterstand (2-1) aankeek. De vechtlust hielp Zeeburgia over die tegen slag heen. Invaller Sergei Gemon (voor de geblesseerde Max Ribbens) scoorde op aangeven van Cornet de gelijkmaker. De ploeg van Kolf voelde dat er meer te halen viel. Dat had ook gekund als invaller Dennis Okoduwa niet alleen voor de keeper faalde.

Ook Stormvogels kreeg in die fase van de wedstrijd voldoende kansen om het duel in haar voordele te beslissen.  Nu was het Zeeburgia weer dat de leiding nam. Een combinatie tussen Rawley Roozendaal en Cornet werd door die laatste afgerond. Pas in de zevende minuut van de blessuretijd werd die voorsprong uit handen gegeven. Vanuit een corner werd er bij de tweede paal binnengekopt (3-3).

Een doelpuntrijk duel waarbij in de extratijd twee dure punten laat liggen. De komende twee wedstrijden speelt Zeeburgia thuis tegen Uitgeest en Pancratius.