Purmerend heeft door gelijkspel in derby tegen Purmersteijn handhaving in eigen hand

In zondag 2A hebben Purmerend en kampioen Purmersteijn de punten moeten delen en met 1-1 gelijkgespeeld. Voor het elftal van Peter Lek was het een gewonnen punt in de felle strijd tegen degradatie. Aankomend weekend moet Purmerend in een rechtstreeks duel met concurrent SEW winnen om directe degradatie te voorkomen.

Purmerend-trainer Peter Lek: “We hebben eindelijk eens ballen getoond. Mijn ploeg heeft tegen Purmersteijn enorm voor elkaar gevochten en terecht een gelijkspel uit het vuur gesleept. Ik ben hartstikke blij met dit punt, hierdoor hebben we handhaving weer in eigen hand. Ik heb veel vertrouwen in een goede afloop, als mijn ploeg zondag hetzelfde op de mat legt als tegen Purmersteijn moet het goed komen. Ook heb ik aankomend weekend weer de beschikking over een volledige selectie.”

160

In de eerste helft van de derby deden er zich weinig kansen voor. In de 40e minuut kwam een lange strakke pass van Joost Lieder voor de voeten van Colin Coenderman doch zijn volley verdween in het zijnet. Op slag van rust leek Purmersteijn toch nog op 1-0 te komen. Ryan Brown speelde de diepgaande Dick Bos goed aan die vogelvrij op doelman Hoveling afging maar de bal te ver vooruit speelde waardoor Tim Hoveling alsnog handelend kon optreden en de rust met een dubbelblanke stand aanbrak.

156

Na hervatting hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft. In de 47e minuut kwam Purmersteijn op een verdiende voorsprong. Op de rechterkant kwam Ryan Brown goed door en met een afgemeten pass stuurde hij Dick Bos de diepte in, omspeelde de uitkomende doelman Hoveling en schoot de bal in het verlaten doel, 1-0. Purmersteijn kreeg vele hoekschoppen te nemen maar echte mogelijkheden om de score op te voeren werden niet gecreëerd. In de slotfase werd FC-Purmerend-verdediger John Merks door trainer Peter Lek maar naar het front werd gestuurd en hij was het die onverwachts in de 88e minuut zijn ploeg uit een voorzet van Sonny Punt alsnog met een kopbal naast Purmersteijn bracht, 1-1. Na het laatste fluitsignaal van de goed leidende scheidsrechter Both vierde FC Purmerend het puntje als een overwinning en had revanche genomen voor de in december kansloos geleden 1-5 nederlaag.

157

Aankomend weekend ontvangt Purmerend nummer twaalf SEW. De achterstand van het elftal van Peter Lek op SEW bedraagt twee punten, alleen een zege volstaat dus om directe degradatie te voorkomen. Als Purmerend zondag wint mag het via de nacompetitie proberen degradatie af te wenden.