Home / Algemeen / Purmerend stunt bij OFC

Purmerend stunt bij OFC

In de zondag tweede klasse A heeft FC Purmerend voor een enorme verrassing gezorgd door OFC met 0-1 te verslaan. Beide clubs promoveerden vorig jaar naar de tweede klasse. Het hoog aan geslagen OFC, dat vorig seizoen voor Purmerend kampioen werd in de derde klasse B, stelt voorlopig teleur.

Purmerend-trainer Bart Hoogland kon na afloop zijn geluk niet op. “Dit is een fantastische overwinning en ook voor mij een enorme verrassing. Als we weten te winnen van de kampioen van vorig jaar dat zich ook nog behoorlijk versterkt heeft is dit een enorm succes.”

Vorig seizoen werd er in Oostzaan nog gelijk gespeeld maar was de ploeg van Hoogland in Purmerend volstrekt kansloos. Met een jonge ploeg die al jaren samenspeelt en waarmee de afgelopen twee jaar promotie werd afgedwongen van de tweede naar de vierde klasse weet Hoogland dat hij dit seizoen geen rol van betekenis gaat spelen. “Zo realistisch moet je wel zijn. Mijn spelers zijn niet aan dit niveau gewend des te knapper is het dat we nu al vier punten hebben.”

Tegen OFC was Purmerend ook de mindere vandaag. Het overwicht was voor de thuisploeg maar de ploeg van Imdat Ilguy kwam niet echt tot grote kansen om de score te openen. Naarmate de tijd verstreek begon Purmerend steeds meer in een goede afloop te geloven. Uiteindelijk bleek er meer in te zitten dan een punt.  Zo’n twintig minuten voor tijd was het Yorick van Arkel die het enige doelpunt van de wedstrijd zou maken. Hoogland: “Vanaf dat moment kwam er iets onoverwinnelijks in de ploeg. Dat zag ik direct. Die voorsprong wilden ze niet meer uit handen geven.”

OFC ging in de slotfase driftig op zoek naar de gelijkmaker maar verder dan wat afstandschoten kwam het niet en zo sleepte Purmerend ene niet ingecalculeerde overwinning binnen en staat het na drie duels al op vier punten. OFC heeft er pas eentje.

Hoogland: “Ons eerste doel is om niet te degraderen en dat betekend dat we weg moeten blijven van de onderste vier plaatsen. Dat zal een zware dobber worden. Als we het zullen redden zal dat dan ook fantastisch zijn.”

Archieffoto: Purmerend viert feest na de promotie van vorig seizoen