Purmerend verliest van SVW’27 en blijft laatste

Purmerend moet in de laatste twee duels van het seizoen alles uit de kast trekken. De ploeg van Peter van der Lek verloor op zondag met 3-0 van SVW’27. Door die nederlaag blijft Purmerend laatste in de tweede klasse A. ,,Ik miste de echte wil om te winnen bij mijn ploeg”, aldus Purmerend-trainer Peter van der Lek

Voor hekkensluiter Purmerend was een goed resultaat van groot belang, maar dat besef was niet doorgedrongen bij de spelers. ,,De 1-0 viel uit een dood spelmoment, de bal werd gekopt waarna een speler van SVW’27 hard uithaalde.”

Op slag van rust kwam de thuisploeg uit een counter op 2-0. ,,Direct na het tweede tegendoelpunt gingen we met vier spitsen spelen. We creëerden veel te weinig. In de eerste helft werden we alleen via enkele afstandsschoten gevaarlijk.”

De omzetting van Van der Lek leverde echter niet het gewenste resultaat op. Na een klein uur spelen viel namelijk de 3-0. ,,Het is een terechte nederlaag, want ook toen we met vier aanvallers gingen spelen, wisten we niet heel gevaarlijk te worden. Veel spelers zijn volgens mij al bezig met volgend jaar en daar baal ik van.”

Met nog vier duels te gaan is de achterstand op concurrentie klein. Den Helder, dat een-na-laatste staat, heeft ook 24 punten. Westfriezen heeft 25 punten en SVW’27 27 punten. ,,De nacompetitie kunnen we niet meer ontlopen”, weet Van der Lek.

Volgende week staat de stadsderby tegen koploper Purmersteijn op het programma.

Archieffoto. Fotograaf: John Beckman