Home / Algemeen / Purmerend wisselt van trainer
Foto Zaanse Sportkrant: Jerry van der Wijst

Purmerend wisselt van trainer

Zondag tweede klasser FC Purmerend neemt aan het eind van het seizoen afscheid van hoofdtrainer Bart Hoogland. Zijn plaats zal worden ingenomen door Jerry van der Wijst die overkomt van Zilvermeeuwen. Hoogland vertrekt naar ZOB.

Van der Wijst was twee jaar werkzaam bij Zilvermeeuwen, de club waar hij ook als voetballer actief was. Onder zijn leiding is de club een stabiele tweedeklasser gebleken. Op de website van de club staat te lezen dat de trainer en de spelersgroep vastberaden zijn in de tweede van de competitie  de nodige successen te halen en op die manier gepast afscheid van elkaar te kunnen nemen.

Van der Wijst kwam als best uit de bus van de zeventien kandidaten die hadden gesolliciteerd naar de functie. Het bestuur van Purmerend heeft na een gesprek tussen de trainer en de sollicitatiecommissie het advies van de commissie overgenomen. Beide kanten spraken over een goed gevoel en hebben veel vertrouwen in een goede samenwerking.

Bart Hoogland zal komend seizoen aan de slag bij zaterdag tweede klasse ZOB. Hij is momenteel bezig aan zijn vierde seizoen bij Purmerend. De Purmerender zal bij ZOB Bert van Voorden opvolgen.

Foto Zaanse Sportkrant