Purmersteijn aan kop in de eerste klasse

Purmersteijn is het seizoen uitstekend begonnen. De kampioen van de tweede klasse A won al vier wedstrijden en gaat aan de leiding in zondag 1A. Afgelopen weekend werd laagvlieger Stormvogels met 2-3 verslagen.  De voorsprong van Purmersteijn op achtervolger Nieuw Utrecht bedraagt een punt.

Direct na het beginsignaal trok Purmersteijn het initiatief naar zich toe en leek op een gemakkelijke middag af te stevenen. Al in de 6e minuut werd het 0-1. Op de linkerflank kwam Ryan Brown goed door en zijn voorzet kwam op rechts bij Robert Jan Ory. De aanvaller bereikte Daniël Schermer waarna de topscorer vernietigend uithaalde en de bal in het dak van het doel liet verdwijnen.

DSC02534
Nadat Purmersteijn een aantal kansen op de 0-2 miste kwam de thuisclub geheel tegen de verhouding in op gelijke hoogte, 1-1. Uit een verre pass van rechtervleugelverdediger Dennis Verwer werd spits Patrick Krop aangespeeld en zijn geweldige kogel van buiten het strafschopgebied vloog via de binnenkant van de staander binnen. Bij een op het oog onschuldige aanval van Stormvogels drie minuten later werd er in de Purmersteijn-verdediging slecht ingegrepen en liet de vogelvrije Geoffrey Verweij doelman Tim Elmers volstrekt kansloos. Door deze treffer keek Purmersteijn tegen een onverwachte 2-1 achterstand aan.

DSC02493
In de 40e minuut kwam Purmersteijn op gelijke hoogte. Robert Jan Ory reageerde goed op een dieptepass en wist de ver uit zijn doelkomende keeper Danny Adrichem uit te spelen. Zijn puntgave voorzet werd door Daniël Schermer binnen geschoten, 2-2. In de tweede helft kwam Purmersteijn in de 47e minuut al op een 2-3 voorsprong. Vanaf de linkerflank liet Joost Lieder een afgemeten pass vertrekken op de kopsterke Niels Eijkelaar die schitterend de bal in de touwen joeg. Wie had verwacht dat Purmersteijn zou door drukken kwam bedrogen uit. Stormvogels stroopte de mouwen op en met tomeloze inzet werd Purmersteijn met lange ballen onder druk gezet om de gelijkmaker te produceren zonder tot goed voetbal te komen. Maar Purmersteijn hield stand en won het duel uiteindelijk met 2-3.