Purmersteijn boekt knappe zege op koploper SJC

Voor de tweede week op rij heeft Purmersteijn een tikje uitgedeeld aan een titelkandidaat in de zondag Hoofdklasse. Na de 2-1 zege op Hollandia van vorige week werd nu koploper SJC verslagen. In de heenwedstrijd deed de ploeg van Martin van Ophuizen zich met een doelpuntloos gelijkspel tekort, op bezoek in Noordwijk werd wel de volle buit gepakt: 0-1.

In de eerste helft was Purmersteijn duidelijk de meerdere van de thuisploeg, die het voornamelijk van lange ballen moest hebben. Een voorzet van Alex Treuren, gedragen door de wind, liet doelman Kevin Schelvis bijna verrassen en Daniël Schermer kwam een teenlengte tekort om een voorzet van Martijn van Oers binnen te tikken. In de tegenaanval verdween een schot van SJC’er Stef van der Zalm langs de verkeerde kant van de paal.

Na een klein half uur spelen kwamen de gasten verdiend aan de leiding. Een schotje van Van Oers verdween door de voet van verdediger David Verweij in het net: 1-0. Yassin el Yaakoubi had op slag van rust zelfs de 0-2 op zijn schoen, maar hij strandde op doelman Schelvis.

De Purmerenders hadden het betere van het spel en creëerden ook in de tweede helft een aantal goede kansen. El Yaakoubi werd op het laatste moment afgestopt door een verdediger, terwijl Robbert Jan Orij een indraaiende vrije trap stijlvol door Schelvis uit de kruising gehaald zag worden.

Voor SJC begon de tijd te dringen om geen averij op te lopen, waarbij ook trainer Sjaak Polak (oud-profvoetballer) zich enkele keren liet gelden. Purmersteijn liet zich niet van de wijs brengen en zocht naar een beslissende 0-2. Een afstandsschot van Dyllandro Panka eindigde tegen de lat en de thuisploeg ontsnapte aan een penalty nadat El Yaakoubi onderuit werd gehaald in het strafschopgebied.

In het laatste kwartier gooiden de Noordwijkers alles op de aanval, maar meer dan een paar hoekschoppen die goed onschadelijk werden gemaakt, zat er niet in. Door het opdringen van SJC kreeg Purmersteijn voorin veel ruimte. Invaller Stefan van Wonderen leek alleen op het vijandelijke doel af te gaan, totdat Dandy Steenvoorden aan de noodrem trok en dit moest bekopen met een rode kaart. Met tien man lukte het SJC niet meer om een gelijkmaker te forceren, waardoor Purmersteijn drie knappe punten bij kon schrijven.

De Purmerenders blijven in de middenmoot bivakkeren, maar hebben zich inmiddels wel in de strijd om de derde periodetitel gemengd. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.