Purmersteijn boekt krappe, maar verdiende overwinning op DEM

In de zondag eerste klasse A heeft Purmersteijn een krappe, maar verdiende zege geboekt op DEM uit Beverwijk. Ondanks het overwicht van Purmersteijn viel pas in de tweede helft de openingstreffer voor de ploeg uit Purmerend. Het werd 0-1 in Beverwijk. Met de overwinning gaat Purmersteijn DEM voorbij op de ranglijst en staat het nu op de vierde plaats.

Het was duidelijk dat de weersomstandigheden, met een straffe wind dwars over het veld, het spel niet ten goede zou komen. Purmersteijn wist het beste om te gaan met deze omstandigheden. Het was de uitploeg die vanaf het eerste fluitsignaal van arbiter Wiedijk het best combineerde en het meeste balbezit had. In de vijftiende minuut moest aanvoerder Bas Vellema na een pittig duel geblesseerd het veld verlaten en voor hem kwam Dick Bos in het veld. In de negentiende minuut kreeg Purmersteijn op een meter of tien buiten het strafschopgebied een vrije trap. Ruben Adney plaatste zich achter de bal en geheel kansloos voor doelman Mike van Vliet vloog de bal tegen de lat.

IMG_8532

Ook in de 25e minuut kwam DEM goed weg bij een inzet van Ryan Brown waarbij de bal duidelijk met de hand werd beroerd, maar dit werd niet door de arbiter geconstateerd. DEM probeerde regelmatig met lange halen succes te hebben maar de centrale verdedigers van Purmersteijn Nick Maijenburg en Mo N’Koubi speelden sterk en solide en gaven niets weg. In de 41e minuut was het de goed ingevallen Dick Bos die op de linkerflank op het doel afstormde. Zijn harde inzet eindigde in het zijnet. Nadat Tim Elmers nog een hoge bal stijlvol uit de lucht plukte brak de rust met een brilstand aan.

IMG_8609

Na de hervatting kwam Purmersteijn bij een snelle aanval in de 48e minuut op een verdiende 0-1 voorsprong. Ryan Brown kwam op de linkerflank ter hoogte van de achterlijn goed door, speelde een paar verdedigers uit en speelde de bal terug op de vrijstaande Colin Coenderman. Coenderman bedacht zich geen moment en haalde vanaf de rand van het strafschopgebied doeltreffend uit, 0-1. Purmersteijn leek in deze fase de marge te gaan vergroten. Dick Bos werd de diepte ingestuurd maar werd op het moment dat hij wilde uithalen achterhaald en met een sliding voorkwam de verdediging  van DEM onheil. In de 55e minuut ging de keeper van DEM in de fout aan de zijkant van het doel, Ryan Brown kwam in balbezit maar zag zijn inzet voorlangs de doellijn gaan.

IMG_8505

Purmersteijn bleek ook in de tweede helft het meest opgewassen tegen de sterke wind. In de 63e minuut moest de lichtgeblesseerde  Robber Jan Ory, die ook al tegen een gele kaart was opgelopen en de eerstvolgende wedstrijd is geschorst, zicht laten vervangen door Niels Eijkenaar. DEM deed er alles aan om op gelijke hoogte te komen. Alle ballen werden hoog het strafschopgebied ingepompt maar doelman Tim Elmers was een betrouwbare sluitpost. In het laatste kwartier probeerde trainer Rowdy Bakker nog de bakens te verzetten door drie jeugdige spelers in te brengen, maar ook dit leverde niet het gewenste resultaat op. Tien minuten voor tijd ging linkervleugelverdediger Joost Lieder naar de kant en completeerde Dwain Nijon het team. Ook in de slotfase en de vijf minuten blessuretijd hield Purmersteijn de verdediging gesloten. Het werd 0-1 in Beverwijk.