Purmersteijn met dezelfde cijfers langs VOC naar volgende ronde

Zondag eersteklasser Purmersteijn heeft de eerste horde op weg naar promotie naar de Hoofdklasse gepasseerd. De ploeg van Martin van Ophuizen was, net als in de heenwedstrijd, met 2-1 te sterk voor het Rotterdamse VOC. In de volgende ronde wacht het Haarlemse EDO.

In het eerste kwartier bleven de echte kansen nog uit. Beide ploegen zagen hun eerste inzet voorlangs het vijandelijke doel gaan. Na 24 minuten had Purmersteijn de voorsprong te pakken. Colin Coenderman werd door Ryan Brown in stelling gebracht en waar zijn schot in eerste instantie nog geblokkeerd werd door een verdediger, was het in de rebound wel raak: 1-0.

Ruben Adney

In het laatste kwartier van de eerste helft had Purmersteijn een duidelijk overwicht. Het leverde de 2-0 op door Niels Eijkenaar, op aangeven van Coenderman. Ook daarna bleef de thuisploeg aandringen en kreeg mogelijkheden om de score op te voeren. Met een uitstekende redding hield doelman Jacko Roest ten koste van een hoekschop een schot van Brown uit zijn doel, even later was het Eijkenaar die rakelings naast schot en kort voor de rust plukte de sluitpost van VOC de bal van de schoen van Coenderman.

Vlak na de hervatting had VOC de aansluiting gevonden met de 2-1. Een indraaiende vrije trap van Nicolas Wordragen bereikte het hoofd van Pieter Beereboom, die doelman Tim Elmers kansloos liet met een kopbal in de kruising. Drie minuten later had Robbert Jan Orij de kans om de voorsprong voor Purmersteijn weer terug te brengen naar twee doelpunten, maar uit de voorzet van Dick Bos kreeg Orij vogelvrij op korte afstand van de doellijn de bal verkeerd op zijn schoen.

IMG_3795

VOC bleef strijden voor een beter resultaat en zette de verdediging van Purmersteijn enkele keren onder druk bij standaardsituaties van Wordragen. Aan de andere kant kreeg Coenderman een goede mogelijkheid voor de 3-1, maar zijn inzet werd gestopt. VOC was niet bij machte om het Purmersteijn echt moeilijk te maken. De thuisploeg controleerde duidelijk het spel en speelde de wedstrijd zorgvuldig uit.

Jordy de Visser

Na twee keer met 2-1 winnen is Purmersteijn dus door naar de volgende ronde, waarvoor zondag al de uitwedstrijd bij Hoofdklasser EDO in Haarlem op het programma staat. Die ploeg had strafschoppen nodig tegen Fortuna Wormerveer om de tweede ronde te bereiken.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.