Purmersteijn deelt de punten met Elinkwijk in spannend duel

Purmersteijn heeft in de eerste klasse A de punten moeten delen met Elinkwijk. De promovendus had veel moeite met de felle opponent uit Utrecht en kon uiteindelijk wel leven met het 2-2 gelijkspel. Purmersteijn heeft inmiddels achttien punten behaald en bezet de derde plek, de achterstand op koplopers De Meern en SDO bedraagt vier punten.

Direct na het beginsignaal van scheidsrechter M. Benali uit Utrecht was het duidelijk dat Purmersteijn geen gemakkelijke middag tegemoet zou gaan. De Utrechters streden als leeuwen en gaven Purmersteijn weinig ruimte om hun geliefde spelletje te spelen. De eerste mogelijkheid om de 0-0 van het scorebord af te halen kreeg Purmersteijn in de 17e minuut. Uit een voorzet van Niels Eijkenaar knalde Ruben Adney rakelings naast de verkeerde kant van de staander. Twee minuten later was het toch raak. Bij een aanval over de rechtervleugel kwam de bal via Robbert Jan Ory bij de diepgaande Daniël Schermer die twee verdedigers binnen het strafschopgebied zijn hielen liet zien en fraai doelman Jordy Best van dichtbij passeerde, 0-1.

purmer2

Bij Elinkwijk waren de twee broers Dino en Don Cornet twee behendige, snelle aanvallers die het de Purmersteijn-verdediging vreselijk lastig maakten. In de 29e minuut kwam de gastheer op 1-1. Gino Cornet werd even van buiten het strafschopgebied aangespeeld en hem werd door Purmersteijn-verdedigers geen stroobreed in de weg gelegd waardoor hij vernietigend kon uithalen met een geweldige kogel in de uiterste rechterhoek. Direct vanaf de aftrap leek Purmersteijn op 1-2 te komen maar het doelpunt van Niels Eijkenaar werd wegens buitenspel afgekeurd. In de 37e minuut deed doelman Jordy Best  zijn naam eer aan door een vlammend schot van Ruben Adney stijlvol ten koste van een hoekschop uit de kruising te halen. In de 42e minuut kreeg Elinkwijk een vrije trap op 10 meter van het strafschopgebied te nemen, Jeffrey Pfoster plaatste zich achter de bal en zijn projectiel verdween onhoudbaar voor de uitvallende Tim Elmers in de touwen, 2-1. Met deze stand brak ook de rust aan.

purmer 3

Na de hervatting pakte Purmersteijn de zaken energiek aan en had veel meer balbezit. Purmersteijn ging op zoek naar de gelijkmaker maar kreeg weinig scoringskansen. De Utrechtenaren streden met een tomeloze inzet voor een goed resultaat  en waren bij counters ook na de rust gevaarlijk.  Toch kwam Purmersteijn in de 63e minuut op gelijke hoogte. Een vrije trap van Ruben Adney kwam in het dichtbevolkte strafschopgebied voor de voeten van Bas Vellema die van dichtbij doelman Jordy Best verschalkte, 2-2. Vijf minuten later kreeg Dick Bos praktisch op de doellijn een kans maar om Purmersteijn voorsprong te brengen wederom greep sluitpost Best geweldig in.

purmer

In de slotfase leek Purmersteijn alsnog op voorsprong te komen. Een met een curve ingeschoten vrije trap van Nick Maijenburg verdween via het lichaam van een Elinkwijk-verdediger tegen de lat en nauwelijks twee minuten later kopte Colin Coenderman uit een pass van Dick Bos  de 2-3 binnen. Maar op advies van de assistent-scheidsrechter van Elinkwijk keurde scheidsrechter Benali deze treffer af. Ook in de laatste tien minuten bleef het vreselijk spannend. Aan beide kanten waren er nog mogelijkheden om verandering in de stand te brengen. De allerlaatste kans was voor de thuisclub maar invaller Gary Chen zocht het doel veel te hoog. Een gelijkspel waar iedereen eigenlijk wel tevreden over kon zijn.