Purmersteijn deelt punten met voormalig trainer Rowdy Bakker (DEM)

In de zondag eerste klasse A heeft koploper Purmersteijn de punten gedeeld met DEM, de ploeg van voormalig Purmersteijn –trainer en Purmerender Rowdy Bakker. Het werd in Purmerend 1-1. Voor Purmersteijn scoorde Daniel Schermer.

Het was DEM, de ploeg uit Beverwijk, die de eerste kans van de wedstrijd kreeg. Rik Stats kop teen strakke voorzet net over. Daarna een ontstond een fase waarin beide teams wat aftastender gingen spelen waardoor er veel duels op het middenveld ontstonden. Na een kwartier kreeg ook Purmersteijn haar eerste kans maar Robbert Jan Ory schoot over.

Van Ophuizen

DEM-trainer Bakker, die Purmersteijn natuurlijk goed kent, had zijn ploeg de opdracht gegeven om vroeg ruk te zetten en Purmersteijn weinig ruimte te geven. Vijf minuten voor rust kwam de ploeg van Martin van Ophuizen toch op voorsprong. Colin Coenderman speelde zicht goed vrij aan de rechterkant en zijn voorzet werd door Daniel Schermer bij de eerste paal binnen geschoten (1-0). Vlak voor rust leek de tweede treffer in aantocht, maar met kunst – en vliegwerk bleef DEM overeind.

Foto John van Geenen: Daniel Schermer zet Purmersteijn op 1-0

Na rust bleef DEM druk zetten en dat resulteerdeal snel in de gelijkmaker (51ste minuut). Stals verschalkte Tim Elmers met een harde knal (1-1). Drie minuten later moest doelman Van Vliet in actie komen op een inzet van invaller Niels Eijkenaar. De wedstrijd was niet echt goed, maar de spanning maakte veel goed. Beide teams kregen wat kansjes en bleven dus aanspraak maken op de zege.

Tien minuten voor het einde kreeg aanvoerder Jordy Visser van de goedleidend scheidsrechter Van Os uit Hilversum wegens een ongelukkige handsbal zijn tweede gele kaart voorgeschoteld en had DEM een numerieke meerderheid. Trainer Martin van Ophuizen bracht hierna de snelle Sergio Keizerweerd nog in voor Ryan Brown. Op een dieptepass moest de goed spelende doelman Van Vliet van DEM ver zijn doelgebied uit om onheil te voorkomen. De bal kwam in de middencirkel voor de voeten van Ruben Adney die zijn afstandsschot langs de verkeerde kant van de staander van het lege doel zag gaan. Kort hierna moest Tim Elmers nog een schot stijlvol uit de rechterbenedenhoek halen van invaller Timo Wolters. Ook Daniël Schermer werd nog een keer dreigend maar zonder resultaat.

1-1

Ook in blessuretijd streden beide ploegen nog om de overwinning maar in de stand kwam geen verandering meer. Een wedstrijd die een juiste uitslag kende en niet als hoogstaand de boeken zal ingaan. De spanning, inzet van beide ploegen en het prachtige weer vergoedde veel. Ook beide trainers konden zich vinden in het gelijke spel.