Purmersteijn en Alcides houden elkaar zonder doelpunten in evenwicht

Purmersteijn hoopte zich te herpakken van een teleurstellende 4-3 nederlaag bij Hoogland, maar is tegen Alcides niet verder gekomen dan een doelpuntloos gelijkspel. De ploeg van Martin van Ophuizen blijft hierdoor in het rechterrijtje van de zondag Hoofdklasse staan.

Al in de tweede minuut kreeg spits Jordi Wigman een kans op de openingstreffer. Zijn inzet van dichtbij scheerde over de lat. Het was een eerste helft waarin beide ploegen nauwelijks voor elkaar onderdeden. In de elfde minuut anticipeerde Alcides-aanvaller Jermain Wobbes goed op een diepe bal en dribbelde langs de uitkomende doelman Richard de Groot. Hij leek de 0-1 binnen te schuiven maar met een wanhoopspoging slaagde Lester Aarsman erin de inzet te blokkeren. Het was een eerste helft die zich op het middenveld afspeelde en beide doelmannen hoefden nauwelijks in actie te komen op een aantal terugspeelballen na.

Het meeste gevaar ontstond bij een terugspeelbal van verdediger Peter Fokke op zijn doelman Pieter IJzerman die ver voor het doel stond en tot zijn grote opluchting de bal rakelings naast zag gaan. Kort hierna was Alcides gevaarlijk met een vrije trap even buiten het strafschopgebied van Koen Romme die doelman De Groot knap onschadelijk maakte. Vlak voor rust speelde Bowedee Burleson de diepgaande spits Wigman in het strafschopgebied aan, maar zijn inzet werd op het nippertje geblokt door een verdediger.

In de tweede helft ging vooral Purmersteijn voor de overwinning en was het meest op de helft van de tegenstander te vinden. Kort na rust kwam Martijn van Oers na een solo goed door, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman IJzerman. Bij de tegenstander stonden de boomlange centrale verdedigers Dennis Blokzijl en Peter Fokke uitstekend en gaven achterin niets weg tegen ijverige spits Wigman. In de 55ste minuut vond Alex Treuren uit een vrije trap het hoofd van Rowin Mol, alleen verdween diens inzet over de lat. Purmersteijn bleef veel balbezit houden maar tot echte scoringskansen leidde dit niet en moest daarom genoegen nemen met een doelpuntloos gelijkspel.

Beide ploegen hielden elkaar dus in evenwicht en blijven ook op de ranglijst dicht bij elkaar staan. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse.