Purmersteijn geeft goede papieren voor periodetitel weg

In de strijd om een plek in de nacompetitie voor promotie heeft zondag Hoofdklasser Purmersteijn slechte zaken gedaan. De ploeg van Martin van Ophuizen leed tegen Alphense Boys de tweede thuisnederlaag van dit seizoen (1-3) en heeft hierdoor het winnen van de derde periodetitel niet meer in eigen hand.

Net als de 2-0 nederlaag eerder dit seizoen bij Alphense Boys deed Purmersteijn zichzelf tekort. Na een kwartier spelen keek de thuisploeg al tegen een achterstand aan. Patrick Krop controleerde een strakke pass van Arjan Ouwendijk en zijn volley liet doelman Richard de Groot kansloos: 0-1. In de fase daarvoor waren de beste kansen juist voor de Purmerenders. Alphense Boys-keeper Tim van der Linden weerhield Rowin Mol en Dyllandro Panka op knappe wijze van het scoren.

Vrij snel na de tegentreffer trok Purmersteijn de stand weer gelijk. Een terugspeelbal van Alphense Boys werd onderschept door Martijn van Oers, die de 1-1 op het scorebord bracht. Enkele minuten later verscheen Van Oers opnieuw voor Van der Linden. Zijn inzet werd door een geweldige reflex gekeerd. Ook Robbert Jan Orij had de 2-1 op zijn schoen, alleen verdween zijn schot rakelings naast het doel.

Alphense Boys had aan een spaarzame tegenaanval genoeg om toe te slaan. De Groot kwam ver zijn doel uit, dacht de bal voldoende te hebben weggewerkt, maar deze belandde voor de voeten van Tom Nouwens. Zonder zich te bedenken schoot hij de bal over De Groot heen. De paal stond een treffer in de weg, maar in de rebound bracht Krop de bezoekers weer aan de leiding. Dat de 1-2 ook de rust haalde, kon Purmersteijn zichzelf verwijten. Van dichtbij schoot Stefan van Wonderen de bal immers keihard voorlangs.

Ook in de tweede helft waren de betere kansen voor de thuisploeg. Mol had zijn vizier niet op scherp staan met een kopbal, Panka faalde oog-in-oog met Van der Linden en de sluitpost redde ook goed op twee vrije trappen van Aramez Poepon. Purmersteijn wist de vele kansen niet te benutten en Alphense Boys-spits Krop was duidelijk effectiever. In twee instanties voltooide hij zijn hattrick en was de grote kwelgeest van de Purmerenders: 1-3.

Door de nederlaag zakt Purmersteijn één plekje, staat het nu achtste, maar het belangrijkste is dat de ploeg van Martin van Ophuizen het winnen van de periodetitel niet meer in eigen hand heeft. De achterstand op koploper Achilles 1894 bedraagt één punt en met Leonidas en SDO zijn er twee nieuwe concurrenten tussen gekomen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag Hoofdklasse.