Home / Algemeen / Purmersteijn haalt Willem Scheerens (OFC) vlak voor deadline

Purmersteijn haalt Willem Scheerens (OFC) vlak voor deadline

Een paar uur voor de deadline heeft zondag eersteklasser Purmersteijn woensdagavond met de komst van Willem Scheerens alsnog de benodigde ervaring in huis gehaald. De 31-jarige middenvelder maakt na drie seizoenen bij OFC de stap naar Purmerend.

Nadat Gino Piqué (Zeeburgia) vanwege veranderde werkomstandigheden zijn komst moest afzeggen en aanvoerder Bas Vellema al had aangekondigd te vertrekken naar ADO ’20, moest Purmersteijn vlak voor het sluiten van de overschrijvingstermijn nog op zoek naar een verdedigende middenvelder. “Afgelopen weekend hadden we even kort contact met elkaar, dinsdagavond hebben we uitgebreider gesproken. Vervolgens heb ik er een nachtje over geslagen en een paar uur voor de deadline alles rond gemaakt”, vertelt Scheerens.

De middenvelder kreeg eind april te horen dat er voor hem geen plek meer was bij OFC. “Ik kon misschien nog blijven als assistent-trainer, maar dat zag ik nog niet zitten. Ze wilden niet meer met mij verder. Naast Purmersteijn waren ook Legmeervogels en EDO geïnteresseerd. Ik speel het liefst om de prijzen en ik denk dat die kans het grootst is bij Purmersteijn. Ze hebben de laatste jaren iets moois neergezet en willen die lijn graag doortrekken.”

SDO - OFC Willem Scheerens

“Ik verwacht een heel leuk seizoen”, vervolgt Scheerens. “Purmersteijn ken ik al een beetje – we hebben er in het begin van het seizoen al tegen gespeeld – en gisteravond had ik de eerste kennismaking met de selectie. Met de trainer (Martin van Ophuizen, red.) zijn al duidelijke afspraken gemaakt en het systeem van aanvallend voetbal ligt mij wel, ik ben de afgelopen jaren bij AFC en OFC niet anders gewend. Een voordeel is dat de spelersgroep grotendeels intact is gebleven. Ik ben voor de ervaring gehaald en misschien kan ik voor dat ene puntje zorgen waar het afgelopen seizoen aan ontbrak toen Purmersteijn het kampioenschap en vervolgens ook promotie misliep.”

De verdedigende middenvelder speelde drie seizoenen in Oostzaan. “Over het algemeen kijk ik met een goed gevoel erop terug. In het eerste jaar promoveerden we meteen uit de eerste klasse. Het tweede jaar was apart; een trainerswissel halverwege en Haaglandia dat uit de competitie ging, waardoor we de nacompetitie misliepen. Gelukkig heb ik het kunnen afsluiten met promotie naar de Derde Divisie. Het zou mooi zijn om bij Purmersteijn nog een kampioenschap of promotie mee te maken. Ik weet in ieder geval hoe dat gaat uit de eerste klasse.”

Foto boven: Martin van Zurk