Stan Zoetebier

Purmersteijn haalt Zoetebier op bij FC Volendam

FC Volendam-keeper Stan Zoetebier is aankomend seizoen actief bij Purmersteijn. De 19-jarige doelverdediger en achterneef van Edwin Zoetebier hoefde voor zijn overstap niet lang te twijfelen. “Het is voor mijn ontwikkeling essentieel dat ik speelminuten maak. Bij Purmersteijn krijg ik de kans mezelf te bewijzen en ritme op te doen, dus met dat in mijn achterhoofd was de keuze snel gemaakt”, stelt Zoetebier.

Vertrouwen

De talentvolle Zoetebier is sinds de zomer van 2009 onderdeel van de jeugdopleiding van FC Volendam, waarbij hij alle elftallen doorliep. Bij Jong Volendam was hij afgelopen seizoen tweede keeper. Zoetebier besloot na een jaar op de bank te zitten echter om zijn heil ergens anders te zoeken. “Purmersteijn was in de gesprekken zeer positief. Ik krijg de kans om eerste keeper te zijn en weer mijn ritme op te doen.”

“Bovendien kom ik terecht in een jong team dat volgend seizoen wederom hoofdklasse gaat spelen”, gaat hij verder. “Ik maak de overstap van de junioren naar de senioren, waardoor ik mezelf ook weer moet aanpassen. De spelers zullen allemaal wat sterker zijn, maar dat is alleen maar goed voor mijn ontwikkeling. Mijn doelstelling is nog altijd om prof te worden en terug te keren naar het betaald voetbal.”

Toekomst

De 49-jarige Edwin Zoetebier zal zijn achterneef scherp in de gaten houden, aangezien de voormalig keeper van Feyenoord en PSV keeperstrainer is van het eerste elftal van FC Volendam. “Dat weet ik wel zeker. Het keeperstalent zit in de familie, dus ik blijf op de radar.”

“Het is voor mij zaak om de voorbereiding in te gaan, lekker te trainen en zodra de competitie begint er te staan. Mocht ik goed in mijn ritme zitten en goede wedstrijden spelen, dan heb ik altijd de kans dat ik binnen twee jaar een keer weggeplukt wordt. Voor mij is het een prachtig opstapje voor een terugkeer naar het betaald voetbal. Purmersteijn is daarom een schitterende vereniging om voor te spelen”, aldus Zoetebier.

Tekst: Jordi Smit
Foto: FC Volendam

Burger krijgt kans bij Almere City: “Mezelf bewijzen”

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)