Purmersteijn hard onderuit in beker tegen Sparta Nijkerk

Hoofdklasser Purmersteijn is er niet in geslaagd om voor een stunt te zorgen in de eerste kwalificatieronde van de KNVB beker. De ploeg van Martin van Ophuizen was dudelijk een maatje te klein voor zaterdag-hoofdklasser Sparta Nijkerk: 3-0

In de openingsfase was het voor beide partijen duidelijk aftasten. Het eerste echte gevaar kwam van Sparta Nijkerk in de twaalfde minuut , maar doelman Richard de Groot reageerde attent. Halverwege de eerste helft was het toch raak voor de zaterdag hoofdklasser. Uit een corner kopte de lange Mohammed al Haydar op de paal, maar in de rebound was het Jesse Buitenhuis die de thuisclub op voorsprong zette.

De eerste helft had Sparta Nijkerk veelvuldig balbezit, maar veel kansen leverde het de ploeg van Marco Roelofsen niet op. Vlak voor rust viel echter toch de tweede goal. Eerst maakte doelman De Groot een inzet van Donny van der Wal nog onschadelijk, maar niet veel later stond het toch 2-0. Een hoge voorzet vanaf de rechterkant verdween in het dichtbevolkte strafschopgebied en in de scrimmage die ontstond wist Janic Makizodila de bal over de doellijn te werken.

Met een extra aanvaller (Niels Eijkenaar verving verdediger Alex Treuren) kon de ploeg van Martin van Ophuizen ook na rust geen potten breken en bleef Sparta Nijkerk eenvoudig overeind. In de 62e minuut werd het zelfs 3-0. Vanaf de middenlijn liet Jesse Buitenhuis centraleverdediger Jordy de Visser zijn hielen zien en alleen afgaand op doelman Richard de Groot schoof hij de bal in de rechterhoek en was de wedstrijd gespeeld,(3-0). Purmersteijn probeerde in de loop van de tweede helft nog wel de hatelijke nul van het scorebord af te halen maar de kersverse hoofdklasser was niet bij machte het doelman Brian Willemse echt moeilijk te maken.

Over twee weken start voor Purmersteijn de competitie met een thuiswestrijd tegen MSC. Klik hier voor alle uitslagen in de eerste en tweede kwalificatieronde van de KNVB beker