Home / Algemeen / Purmersteijn heeft selectie rond met komst Boyd Mak (Hollandia)

Purmersteijn heeft selectie rond met komst Boyd Mak (Hollandia)

Boyd Mak is de derde en laatste aanwinst voor volgend seizoen voor zondag Hoofdklasser Purmersteijn. De 22-jarige linkervleugelverdediger komt over van competitiegenoot Hollandia, waar hij bezig is aan zijn derde seizoen.

Drie jaar geleden, toen hij nog bij Beemster speelde, werd er al voorzichtig toenadering gezocht door Purmersteijn. Het bleef bij flirten, omdat Hollandia uiteindelijk veel concreter en daadkrachtiger was. Mak en Purmersteijn zijn elkaar niet uit het oog verloren, waarop de Purmerenders een nieuwe poging waagden. En met succes. “Hollandia bevalt top. Ik heb een hele leuke tijd gehad, veel gespeeld en steeds om de prijzen meegedaan. Maar ik vond het tijd voor iets nieuws. Bij Purmersteijn kan ik weer lekker dicht bij huis spelen.”

De in Middenbeemster wonende multifunctionele linkspoot kijkt nu al uit naar zijn overstap naar Purmerend. “Ik heb er een paar dagen over moeten nadenken. Purmersteijn heeft voor mijn gevoel veel meer ambitie. Ze willen zo snel mogelijk naar de Derde Divisie. Ik ben van mening dat Martin van Ophuizen een goede trainer is. En bij Purmersteijn heerst een Amsterdams sfeertje, dat is erg leuk.”

De Hoofdklasser ziet in Mak een linksback en linkermiddenvelder. Van origine is hij dat laatste, maar dit seizoen speelt hij voornamelijk als verdediger. “Vorig seizoen heb ik tegen JOS/Watergraafsmeer op die plek gespeeld en dat ging zo goed, dat ik daar niet meer ben weggegaan. Ik zal keihard moeten werken voor een basisplek. Stiekem hoop ik dat ze de derde periodetitel pakken en via de nacompetitie promoveren, want spelen in de Derde Divisie lijkt mij heel vet. Anders gaan we daar volgend jaar voor. Het liefst via een kampioenschap. Ik ken de Hoofdklasse een beetje, ken de kwaliteiten van Purmersteijn, en dat kan makkelijk.”

Purmersteijn versterkte zich eerder met Jordi Wigman (ADO’20) en Shaquille Doorson (Swift). De huidige groep blijft zo goed als intact. Alleen doelman Tim Elmers (Zwaluwen’30) en Ruben Adney (Ajax) vertrekken.

Pre-order de seizoensgids 2022/2023

Blijf op de hoogte en volg ons via Facebook, Instagram en Twitter!
▼Bezoek ook de clubpagina(s)