Purmersteijn helemaal met lege handen

Purmersteijn is er niet in geslaagd om zich te plaatsen voor de finale van de nacompetitie voor promotie naar de hoofdklasse. Nadat de uitwedstrijd  afgelopen zondag tegen EDO al verloren ging wisten de Purmerenders ook donderdag niet te winnen. Het duel met de Haarlemse hoofdklasser eindigde in  1-1 , waardoor Purmersteijn ook volgend seizoen in de eerste klasse actief zal zijn.

Purmersteijn startte goed aan de wedstrijd. Het kreeg na twee minuten de eerste kans maar Niels Eijkenaar kopte over het doel van Kenny Heemskerk. Vervolgens moest de ploeg van Martin van Ophuizen het initiatief aan EDO laten. Het eerste gevaar van de bezoekers kwam uit een vrije trap van Arno Dijkstra nadat Terence Groothusen net buiten de zestien werd neergelegd. Doelam Tim Elmers reageerde goed en tikte de inzet uit het doel. Purmersteijn stond even onder druk en een minuut later moest Aram Bakr op de doellijn redding brengen op een schot van afstand.

Foto John van Geenen: Robert-Jan Ory kopt Purmersteijn vlak voor rust op voorsprong

Na een kwartier spelen kwam Purmersteijn beter in de wedstrijd maar was het tot tien minuten voor rust wachten op een kans voor de thuisploeg. Colin Coenderman brak op links door maar gaf slecht voor waardoor de kans verloren ging. Ruben Adney zag zijn afstandsschot twee minuten later een halve meter over de lat gaan. Beide ploeg leken met de brilstand op het bord de rust in te gaan, tot Robert Jan Ory in de extra tijd van de eerste helft anders besloot. Hij kopte een uitstekende voorzet van Ruben Adney onhoudbaar achter Heemskerk.

Ruben Adney

De goal vlak voor rust gaf Purmersteijn vertrouwen en de ploeg ging na rust op zoek naar de tweede treffer. Na een minuut spelen raakte Dick Bos op aangeven van Colin Coenderman de bal verkeerd en ging zijn inzet hoog over. Vijf minuten later schoot Adney na een snelle counter keihard op de vuisten van Heemskerk. Purmersteijn was in deze fase de betere ploeg en EDO werd slechts eenmaal gevaarlijk. Verdediger Nouafal Haddadi kopte een lange bal door naar Groothusen, die op Elmers stuitte.

Purmersteijn nam vervolgens het heft in handen en zette EDO onder druk. Eijkenaar anticipeerde een kwartier na rust net niet goed bij de eerste paal om een mooie individuele actie van Adney af te ronden. Vijf minuten later kreeg Eijkenaar de grootste kans om de Purmerenders op voorsprong te schieten. Na goed voorbereidend werk van linksback Alex Treuren ging zijn inzet, oog-in-oog met Heemskerk, langs de verkeerde kant van de paal.

Dick Bos

Vijf minuten voor tijd was het toch EDO dat toesloeg. Spiros Lomis pikte op eigen helft de bal op nadat Eijkenaar onnodig binnen hield. Mo N’koubi wilde de lange bal van Lomis terug koppen op de uitgekomen Elmers, die de bal volledig miste. Groothusen maakte dankbaar gebruik van het misverstand achterin en kon de bal in het lege doel schuiven. In de resterende tijd zette Purmersteijn nog wel een slotoffensief in. Echte grote kansen leverde dat echter niet meer op. Een schietkans voor Adney werd nog geblokt, maar verder was de thuisploeg niet bij machte om er nog een verlenging uit te slepen.

Het is voor de ploeg van Van Ophuizen de tweede domper in korte tijd, nadat Purmersteijn op de laatste speeldag in de competitie tegen DEM het kampioenschap verspeelde. “Zuurder kan het bijna niet,” aldus Van Ophuizen. “We hadden de wedstrijd in handen, moesten de 2-0 maken en dan krijg je op zo’n knullige manier de 1-1 om je oren. Het is ongelofelijk jammer maar we kunnen het niet meer terug draaien. We hebben een fantastisch seizoen gehad en gaan volgend seizoen weer vol aan de slag in de eerste klasse.”

Kijk hier voor de overige uitslagen en het programma in de nacompetitie.

Verslag: Joey Schoo
Foto’s: Jose Mol