Purmersteijn houdt FC Volendam knap op gelijkspel

Purmersteijn heeft haar visitekaartje andermaal afgegeven. De ploeg van Martin van Ophuizen hield de profs van FC Volendam op een 2-2 gelijkspel. Dyllandro Panka en Robbert Jan Orij waren trefzeker voor de zondag Hoofdklasser.

Van Ophuizen hoopte op een oefenwedstrijd waarin iedereen aan zijn trekken zou komen: FC Volendam in de weerstand en dat Purmersteijn er een goed gevoel aan kon overhouden. “Conditioneel viel het verschil mee, omdat het voor allebei de voorbereiding is. En ik weet wat wij voetballend kunnen brengen. Dan kun je zo’n wedstrijd spelen. We zijn heel lang ver van de goal gebleven. Iedereen heeft een prima indruk achtergelaten.”

Dat begon allemaal al in de eerste helft. Purmersteijn gaf nauwelijks iets weg. Alleen voormalig IVV-spits Enzo Stroo slaagde erin de blauw-witte muur te doorbreken; zijn schot scheerde voorlangs. De beste kansen waren zelfs voor de thuisploeg. Yassin el Yaakoubi vergat een cadeautje, nadat hij een slechte breedtepass onderschepte, uit te pakken en vlak daarna zag Donny Gerver zijn inzet door doelman Mitchel Michaelis (ex-OFC) gekeerd worden.

Na de rust kwam FC Volendam door een rake kopbal van Marco Tol aan de leiding. Nadat de Jupiler League-club bijna alle spelers tegelijk wisselde, duurde het slechts een paar minuten voordat de 0-1 achterstand door Purmersteijn was omgebogen in een 2-1 voorsprong. Dyllandro Panka rondde een goede individuele actie af met de gelijkmaker en uit een strafschop maakte Robbert Jan Orij er 2-1 van. Die voorsprong was niet eens onverdiend.

Tien minuten voor tijd kwamen de Volendammers via invaller Jim Beers weer op gelijke hoogte. Diezelfde Beers miste in de slotfase nog een penalty, waardoor FC Volendam niet verder dan een 2-2 gelijkspel kwam tegen de nummer vijf van de zondag Hoofdklasse afgelopen seizoen.

Shaquille Doorson (overgekomen van Swift) en Boyd Mak (Hollandia) droegen in de tweede helft voor het eerst het shirt van Purmersteijn. De andere aanwinst, Jordi Wigman (ADO’20), was nog op vakantie, net als Stefan van Wonderen en Bowedee Burleson. Aramez Poepon had andere verplichtingen en moest het duel tegen FC Volendam ook aan zich voorbij laten gaan. Vrijdag sluiten de Purmerenders het eerste trainingsblok van twee weken af. Op dinsdag 7 augustus wordt de voorbereiding hervat, in aanloop naar de eerste competitiewedstrijd tegen Silvolde (2 september).